V tretje gre rado – Kuhna na plac že tretjič

0
4754

Pravijo, da v tretje gre rado in na Občini Domžale smo to potrdili preteklo soboto.

Na tržnem prostoru je v soboto, 4. junija, potekala že tretja Kuhna na plac. Napovedane nevihte in slabo vreme smo z dobro voljo pregnali ter zopet užival v izjemno vročem sobotnem dopoldnevu. Kot že tradicionalno, se je dogodek uradno pričel ob 10. uri, vendar je dobro dišalo že prej in privabilo mnoge gurmane. Dogodek je bil še boljši kot prejšnič in je tako privabil še več obiskovalcev. Poleg nekaterih starih znancev, so se predstavili tudi novi obrazi.
Za nekatere je zgodnja ura še čas za zajtrk, tako da so se ustavili pri dveh mladeničih znanih tudi kotMr. Smoothie, ki sta iz super živil v sodelovanju z Oljarno Rafael pripravljala smoothije. Drugi pa so bili že dovolj lačni, da so takoj odkorakali do najboljših burgerjev v Kamniku – 7 Burger je tako kot prejšnjič tudi tokrat pekel svoje slastne burgerje in tisti, ki ste prišli prepozno ste ga verjetno spet zamudili, saj smo vse prej pojedli. Velika novost in atrakcija pa je bil Flying smoker. Slednji je vrhunski ameriški sistem peke na žaru – meso so tako dušili kar 4 ure in je bil naravnost odličen. Navdušeni smo bili tudi nad izgledom »lokomotive«, kjer se je meso dušilo. Poleg mesa pa vedno paše tudi pivo – tradicionalnima Adam Ravbarju in Hopsbrew-u se je tokrat pridružila še Pivoteka za popen´t. Za ljubitelje vina pa so poskrbeli pri Vinoteki na dom, kjer so ponujali različna bela, rdeča in rose vina ter tudi penino. Gostišče Juvan je tokrat pripravljal sezonske lisičke – juho z lisičkami in njihova znana jetrca z lisičkami, za sladico pa še pehtranovo potico. Gostišče Kanja, Zlata Kaplja in Pizzeria Dantepa so s svojimi tipičnimi jedmi zadostili tistim, ki prisegajo na tradicionalno slovensko kuhinjo, Kmetija Pustotnik je pripravljala svoj slavni sir na žaru z dodatki. Vsem že znani Ribič je kuhal morske specialitete – tokrat smo lahko uživali tudi v školjkah na buzari.
Poskrbeli smo tudi za sladokusce. Že tretjič se je predstavila Tarangela – hiša slaščic s svojimi torticami, in KavarnaFlerin s carskim pražencom ter odlično limonado. Spet se nam je pridružilaČokoladnica Plešec, ki je v teh vročih dneh ponujala tudi frozen jogurt s prelivom. Novost je bilaSlaščičarna Lenček, ki jo Domžalce in Domžalci že dobro poznamo. Predvsem smo se razveselili njihovih kremšnit, ki so znane potem, da so boljše kot blejske. Prvič pa nas je obiskal tudi Atelier Karim in Domžalčanom predstavil svoje makrone. Nobena novost več pa ni naša Ivanka, katere krofi in flancati so tako odlični kot že dolga leta. Ob vseh teh sladkostih pa smo se posladkali tudi s kavico priCoffi car in Peterki.
Na promo stojnicah smo lahko ponovno kupovali pri Emo novum – očitno še nimamo vsi Domžalčani doma njihovih odličnih pikčastih posod. Ponovno so nas obiskali tudi iz dolenjske – B&G Chilli s svojimi čili omakcami. Slednje so odlične, tudi izjemno pekoče in predvsem prikupne s svojimi zanimivi imeni kot so »jezna Monika« (angry Monica), »skrivnosti Grega« (mysterious George) in podobno. Vsi že poznamo Roka iz Domžal, ki pripravlja slastno arašidovo maslo, tokrat pa smo zraven lahko pokušali še domače marmelade Beatrice. Zraven so ponujali olja iz kmetije Štirn in pa moko ter medenjakeBiomlin Stražar.
Za odlično glasbo je poskrbelo ozvočenje Košak, imeli pa smo pripravljeno tudi »pravljično deželo za otroke«. Iz Mengša je namreč prišla delavnica Lonček kuhaj, kjer so otroci lahko dejansko kuhali piškote in druge sladkosti ter neznansko uživali. Zraven pa so jih animirali tudi Otok športa s svojimi športnimi aktivnostmi.
Se vidimo naslednji mesec!
Vir: Občina Domžale 
Foto: Primož Lavre 
kuhna_na_plac_3 (2) kuhna_na_plac_3 (3) kuhna_na_plac_3 (4) kuhna_na_plac_3 (5) kuhna_na_plac_3 (6) kuhna_na_plac_3 (7) kuhna_na_plac_3 (8)
Oglasno sporočilo