Dvojno zlato za Cantemus

0
2814

Iz Olomouca na Češkem, kjer je prvi junijski konec tedna v okviru 44. mednarodnega zborovskega festivala potekalo zborovsko tekmovanje Mundi Cantant, so se vrnili pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Cantemus. MePZ Cantemus je pod taktirko zborovodkinje Alenke Podpečan osvojil prvo mesto in zlato odličje v kategoriji sakralne glasbe ter drugo mesto in zlato odličje v kategoriji ljudske glasbe.
Med skupno 29 evropskimi zbori, ki so sodelovali na zborovskem tekmovanju Mundi Cantant, se je Cantemus uvrstil na zaključno tekmovanje šestih najboljših zborov za veliko nagrado (Grand Prix) in z drugim najvišjim doseženim številom točk zaostal samo za zboroma Collegium Musicum Berlin iz Nemčije ter Cantica laetitia s Češke, ki sta si skupaj razdelila prvo nagrado.

Turnejo na Češkem je Cantemus sklenil v Brnu, kjer se je odzval povabilu organizatorjev ter skupaj s priznanim danskim organistom Torbenom Krebsom izvedel koncert sakralne glasbe v okviru priznanega 29. mednarodnega brnskega orgelskega festivala.

Pevke in pevci Cantemusa se veselimo odličnih rezultatov, nič manj pa nam ne pomeni navdušena publika, tako laična kot strokovna. Da smo naredili vtis tudi na slednjo, dokazujeta dve povabili k nadaljnjemu sodelovanju, ki smo ju prejeli od organista Krebsa in hrvaškega skladatelja ter člana žirije Branka Starka. Zadovoljni tako zaključujemo sezono in se že polni novih načrtov oziramo proti naslednji.

M.O.

Cantemus1

Oglasno sporočilo