V Domžalah Final Touchdown

0
2304

V nedeljo, 12.6., se je v Športnem parku Domžale odvil dolgo pričakovani Finalni Touchdown, kjer so se za prva mesta pomerile ekipe ameriškega nogometa v Sloveniji.

V dnevu ameriškega nogometa smo lahko v dopoldanskem času spremljali turnir v flag football-u, brezkontaktni različici tega športa. Med mlajšimi kategorijami je slavila domača ekipa, Domžale Tigers. Omenjena ekipa U-15 je tako s tesnim rezultatom 14:13 premagala novomeške OMP Knights. Med člani je bila tekma prav tako napeta, a po težki in izenačeni igri so na koncu le povedli OMP Knightsi in Domžale Tigers so jim tako morali priznati zmago ob končnem rezultatu 20:19. Tretjega mesta pa so se razveselili Ajdovščina Gladiators.
Za pestro dogajanje in ameriško vzdušje je poskrbela domžalska godba ter simpatične kamniške mažoretke, ki so na igrišče pospremile Domžale Tigers domačo ekipo kontaktne različice. Slavnostno metanje kovanca sta opravila predsednik Zveze za ameriški nogomet, Jernej Pavlič in predstavnik ameriškega veleposlaništva, David Burger.
Za naslov državnega prvaka sta se borili ekipi Ljubljana Silverhawks in Kranj Alp Devils. V velikem slogu so tekmovanje otvorili avtomobili Cluba V8 s svojim slavnostnim obvozom ter pevka Tamara Goričanec, med polčasom pa smo lahko spremljali nastop plesne skupine Rise in navijačic Sokolčic. Zmago so kljub borbeni igri kranjčanov zopet osvojili stari-novi prvaki, ljubljanski Silverhawksi, z rezultatom 55:6. Za tretje mesto pa sta se potegovali ekipi Domžale Tigers in Maribor Generals. Mariborčani so kljub deževnim vremenskim razmeram in glasni podpori domačih navijačev Tigersev, povedli z rezultatom 58:26.
Preživeli smo fantastičen dan ameriškega nogometa, kjer se je v velik zaključni športni dogodek povezalo več kot 1500 obiskovalcev. Z veseljem pričakujemo naslednjo tekmovalno sezono!

Anja Žakelj
tigers_12_6 (2)
Oglasno sporočilo