Samozavestni v prvo evropsko preizkušnjo

0
2519
Nogometaši Domžal so v petek zvečer odigrali predzadnjo tekmo med pripravami na novo sezono. V Športnem parku Domžale so gostili sosede iz Radomelj, s katerimi se bodo pomerili tudi v prvem kolu prihajajoče sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Medtem ko bodo dvakratni prvaki prvo uradno tekmo odigrali že v četrtek, imajo varovanci Dejana Djuranovića za priprave na voljo še tri tedne časa. 
Zeni Husmani
Temu primeren je bil tudi začetek tekme, v katerem so popolnoma prevladovali domačini. Pripravili so si nekaj priložnosti, prvo pa so izkoristili v 26. minuti, ko je po podaji Benjamin Morela zadel Antonio Mance. Najbolj razpoložen za igro je bil prav 29-letni Francoz, ki je v drugem polčasu poskrbel še za dve zaključni podaji. Obe je izkoristil Matic Črnic, ki je v 50. in 58. minuti poskrbel za visoko vodstvo svoje ekipe s 3:0. V zaključku tekme so bili nevarnejši gostje, ki so častni zadetek dosegli v 90. minuti, ko je vratarja Adnana Golubovića premagal Kristijan Šipek: ”Za nas, ki smo tekmo proti Radomljam začeli v prvi postavi, je bila to zadnja preizkušnja pred začetkom sezone. Pokazali smo visoko mero motivacije, odgovornost, veliko teka in visoko stopnjo osredotočenosti. Rezultat je dober in lahko gremo samozavestno v prvo evropsko preizkušnjo,” je bil po tekmi zadovoljen Zeni Husmani, ki je bil eden štirih igralcev, ki so odigrali vseh 90 minut.
.

Proti Radomljam so v prvi enajsterici zaigrali tudi trije novinci oziroma povratniki, Matija Širok, Luka Žinko in Benjamin Morel, zadnjih 25 minut pa je na igrišču preživel tudi Luka Volarič: ”Novinci so zagotovo prinesli dodatno kvaliteto naši ekipi. Žinko prepotrebne izkušnje, Morela pa tako ali tako že poznamo. Gre za izjemno kvalitetnega nogometaša, ki nam veliko pomeni, predvsem v igri v napadu, kjer nam jeseni ni najbolj steklo. Širok in Volarič potrebujeta še nekaj časa, ampak že sedaj je jasno, da gre za izjemno kvalitetna nogometaša. Toda, ne gre govoriti le o posameznikih. Smo odlična ekipa in prav vsak posameznik v njej daje vse od sebe. Trener bo odločil, kdo bo zaigral v četrtek in prepričan sem, da z izborom ne more zgrešiti, saj smo vsi stoodstotno pripravljeni in motivirani,” ugotavlja nepopustljivi zvezni igralec, ki mu misli vse bolj uhajajo proti prvi evropski preizkušnji: ”Nestrpnost raste, vendar razmišljamo iz dneva v dan. Na treningih bomo poizkušali odpraviti še preostale manjše napake, ki se nam pojavljajo v igri. Priprave so bile kratke in zagotovo še nismo vse stvari izpilili do potankosti. Malce smo spremenili tudi sistem igre in težko je v tako kratkem času vse urediti. Prepričan sem, da bomo v četrtek stoodstotno pripravljeni na izziv, saj smo že sedaj v zelo dobri formi. Čez teden bomo še dvignili pripravljenosti in v četrtek bomo zagotovo maksimalni na vseh področjih.”
.

Zeni HusmaniDomžalčanom je žreb v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo namenil andorskega podprvaka Lusitanos, ki je v zadnjih šestih letih redni udeleženec evropskih tekmovanj: ”Prevzeti moramo vlogo favorita. Tekmeca ne poznamo najbolje in ga v nobenem primeru ne smemo podcenjevati. V tekmo moramo kreniti maksimalno resno, saj znajo danes prav vsi, ne glede na rang tekmovanja, igrati nogomet. Na igrišču moramo pokazati vse svoje kvalitete in samozavest,” odločno pravi 25-letni zvezni igralec, ki se zaveda pomembnosti prve tekme v Domžalah, ki bo v četrtek ob 20:00: ”Doma si moramo pripraviti dobro izhodišče pred povratno tekmo. Nikoli ne veš, kaj te čaka na gostovanju, še posebej v specifičnem okolju, z nekoliko višjo nadmorsko višino. Z našo kvaliteto bi morali že v Domžalah narediti tako dober rezultat, da nam v Andori ne bo potrebno trepetati. Vzdušje v ekipi je odlično in komaj čakamo, da stopimo na igrišče.”

Vstopnice za tekmo so po ceni 5€ oziroma 3€ za dijake, študente in upokojence, že v preprodaji v NK Baru. Tekmo si bo možno ogledati tudi z letno vstopnico, ki je po ceni 50€ oziroma 30€ že v prodaji v klubskih prostorih.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo