Kronika na območju Policijske postaje Domžale (18.6. – 21.6.2016)

0
4225

18.6.2016
Tatvina KZM-ja v Zgornjih Jaršah
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je neznani storilec odtujil njegov KZM. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je neznani storilec odtujil znamke Moto Rizzato Gio, bele barve, NN št. okvirja. Policisti v zvezi tega še zbirajo obvestila.

18.6.2016
Nesreča pri delu z motorno žago v Trzinu
Policisti so bili s strani občana obveščeni o delovni nesreči z motorno žago. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je poškodovani žagal drevo, pri tem pa se je z motorno žago užagal po nogi. Na kraj je prišlo reševalno vozilo ZD Domžale, katero je poškodovanega odpeljalo na UBKC Ljubljana. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

20.06.2016
Kaznivo dejanje goljufije
Na PP se je zglasil oškodovanec, kateri je prijavil, da mu je znana oseba odpeljala hlodovino, za katero pa kasneje ni dobil plačila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenega na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

20.6.2016
Prometna nesreča v Domžalah, z udeležbo tujca
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom v kateri naj bi bil udeleženec osebnega avtomobila lahko telesno poškodovan. Na kraju prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo zaradi izsiljevanje prednosti voznika osebnega avtomobila. Ker je povzročitelj bil telesno poškodovan je na kraj prišlo reševalno vozilo ZD Domžale, kateri so poškodovanega odpeljali na UBKC Ljubljana. Zoper povzročitelja pa bodo policisti izdali plačilni nalog.

21.6.2016
Zaseg večje količine prepovedane droge, odrejeno pridržanje
Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljenemu. Pri izvajanju hišne preiskave so osumljenemu zasegli večjo količino prepovedanih substanc kot tudi pripomočke. Zaradi utemeljenega suma, da gre za prepovedane substance je bilo zoper osumljenega na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih so policisti osumljenega s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, kateri je po zaslišanju zoper njega odredil hišni pripor.

4 x zaseg prepovedane droge
Policisti so imeli na območju upravne enote Domžale v postopku štiri občane, katerim so med postopkom zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami bodo policisti zoper navedene storilce uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj » VLOMOV «. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj sporočijo na Policijsko postajo Domžale, telefonska številka 01-724-65-80, na brezplačno številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številka 080-1200.

Oglasno sporočilo