Odlično obiskan 15. Mednarodni plavalni miting VERONIKA 2016

0
3149

Plavalni klub Kamnik, eden najstarejših plavalnih klubov v Sloveniji, z več kot 80-letno tradicijo, že petnajsto leto organizira eno večjih plavalnih tekmovanj v Sloveniji, Mednarodni plavalni miting VERONIKA 2016 (www.veronika.si). Zbrane sta na letnem bazenu Pod skalco pred začetkom tekmovanja nagovorila župan Marjan Šarec in predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič, dogodka pa se je udeležil tudi vodja športnih programov na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik Franci Kramar.

Odlično obiskan 15. Mednarodni plavalni miting VERONIKA 2016

Približno 450 prijavljenih plavalk in plavalcev iz 28 slovenskih klubov, med njimi je barve kamniškega plavalnega kluba zastopalo 32 plavalk in plavalcev, je ob 9. uri zavzelo kamniški letni bazen. Dopoldanski del je bil namenjen mlajšim selekcijam, ki so se v direktnih finalih 100-metrskih disciplin potegovale za najvišja mesta, popoldanski, ki se bo začel ob približno 15. uri, pa bo v znamenju velikih finalnih obračunov v 50-metrskih disciplinah (prsno, prosto, hrbtno in delfin). Letos so organizatorji tekmovanje popestrili z zanimivo štafeto »Štafeta mešano menjajoče«.

Slovenske barve zastopa 414 tekmovalcev iz 22 slovenskih klubov, 35 tekmovalcev prihaja iz tujine, iz 6 tujih klubov, in sicer iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Rusije. Kot že rečeno, se bo za odličja in dobre rezultate na tekmovanju borilo tudi 32 domačih plavalcev (19 deklet in 13 dečkov) Plavalnega kluba Calcit Kamnik iz štirih tekmovalnih selekcij.

Na priljubljeni tekmi bodo plavalci še zadnjič preverili svojo formo v 100 m in 50 m disciplinah pred bližajočimi se državnimi prvenstvi. Občudovali boste lahko tudi nastope najboljših slovenskih plavalcev. Tako se bosta na 50 m prsno pomerili reprezentantki Tjaša Vozel in Tjaša Pintar. Slednja se bo na 50 m delfin za zlato borila z nekdanjo reprezentantko Katjo Hajdinjak, na 50 m prosto pa z nekdanjo reprezentantko Uršo Bežan. Zanimivi bodo tudi obračuni v moški absolutni kategoriji, kjer se bosta za naslov zmagovalca v disciplinah 50 m prosto, 50 m delfin in 50 m hrbtno borila slovenski reprezentant Anže Tavčar in najhitrejši plavalec  hrvaškega PK Rijeka Lovro Draginić.

Ob uradnem odprtju, kjer je kamniška Veronika, pol ženska-pol kača, budno spremljala dogajanje ob bazenu, je zbrane sprva pozdravil predsednik Plavalnega kluba Kamnik Sandi Uršič, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel uspešen plavalni dan.

Če ste dopoldanski del tekmovanja zamudili, vse ljubitelje plavanja vljudno vabimo na popoldanski del. Organizatorji so poskrbeli tudi za dobro zabavo in bogat srečelov. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v adrenalinskih igrah Ameriški gladiator ali sumo borec, občudovali kamniško Veroniko z Malega gradu ali pa samo uživali ob spremljanju nastopov domačih in drugih tekmovalcev.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Oglasno sporočilo