Kronika na območju Policijske postaje Domžale (2.7. – 15.7.2016)

0
3216

2. 7. 2016
Najdeno odtujeno motorno kolo
Policisti so dne 2. 7. 2016 v Domžalah, pri Mercator centru izsledili odtujeno motorno kolo znamke JONWAY, katerega so po opravljenem ogledu vrnili oškodovancu.

5. 7. 2016
Tatvina kolesa s pomožnim motorjem v Domžalah
Občan je na PP Domžale prijavil tatvino kolesa s pomožnim motorjem znamke Tomos, Flexer, srebrne barve (s srebrnimi litimi platišči, s črnim izpuhom, na sprednjem blatniku je imel nalepko 93″), ki se je zgodila na kopališču v Domžalah. Policisti o kaznivem dejanju zbirajo obvestila.

6. 7. 2016
Vlom v avtomat s pijačo na gradbišču na Viru
Neznani storilec je v noči iz 5. 7. 2016 na 6. 7. 2016 prišel na delovišču novega nakupovalnega centra na Viru in razbil avtomat za pijačo ter iz njega odtujil pijačo, sladke in slane prigrizke. Oškodovano podjetje pa je oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 7. 2016
Tatvina vozila v Domžalah
Dne 6. 7. 2016 so bili policisti PP Domžale obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke Renault, tip Clio, reg. št. LJGP-487, rdeče barve, letnik 2012.

8. 7. 2016
Nesreča pri delu v zalogu pod Sv. Trojico
Policisti so bili s strani občanov obveščeno o nesreči s traktorjem v Zalogu pod. Sv. Trojico. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je občan pri delu s traktorjem zapeljal na nabrežino, kjer se je traktor zaradi prevelikega naklona prevrnil na bok. Traktorist se je pri tem lažje poškodoval. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

11. 7. 2016
Zaseg kolesa z motorjem v Homcu
Policisti PP Domžale so imeli dne 11. 7. 2016 v naselju Homec v postopku mladoletnega voznika kolesa z motorjem. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da kolo z motorjem ni registrirano prav tako pa da voznik nima vozniškega dovoljenja zaradi česar mu je bilo kolo z motorjem na podlagi 23. člena ZPRCP zaseženo. Policisti so zoper kršitelja napisali obdolžilni predlog na OS.

11. 7. 2016
Drzna tatvina iz stanovanjske hiše v Čepljah
Policisti PP Domžale smo bili obveščeni, da je 11. 7. 2016 okoli 17.00 ure prišlo do drzne tatvine v naselju Čeplje. Neznanci so se s kombiniranim vozilom pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše. En neznanec je oškodovanko s pretvezo zvabil iz stanovanjske hiše, drugi neznanec pa je v tem času pregledal stanovanjsko hišo in odtujil več kosov nakita. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 7. 2016
Dobljen storilec drzne tatvine
Policiste PP Domžale jo obvestil občan, da mu je storilec skušal odtujiti kolo večje vrednosti. Policisti so po opisu oškodovanca v Domžalah izsledili storilca in mu odvzeli prostost. Policisti bodo zoper storilca na pristojno državno tožilstvo podali ovadbo. Zaradi neupoštevanja policistov in nedostojnega vedenja pa so mu izdali tudi plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

4 x zaseg prepovedane droge
Policisti so imeli na območju UE Domžale v postopku štiri občane, katerim so med postopkom zasegli manjšo količini prepovedane droge. Zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami bodo policisti zoper navedene storilce uvedli hitri postopek z izdajo Odločbe o prekršku.

Policisti pri terenskem delu zaznavamo porast kaznivih dejanj »TATVIN KOLES, KOLES Z MOTORJEM IN KOLES S POMOŽNIM MOTORJEM« (ustrezno zavarovanje le-teh z primernimi ključavnicami oz. v primernih prostorih…). Prav tako pa pri opravljanju dela zaznavamo porast kaznivih dejanj » VLOMOV « in ” DRZNIH TATVIN IZ STANOVANJSKIH HIŠ “, kjer storilci z različnimi izgovori zamotijo oškodovance oziroma odvrnejo pozornost iz njihovega premoženja in nato izvršijo kaznivo dejanje (največkrat tatvino denarja ali nakita ter drugih vrednejših predmetov…). V zvezi tega policisti vse občane pozivamo, da tudi sami dajo večji poudarek dvigu samozaščitnih ukrepov (zaklepanje stanovanjskih hiš – “tudi ob zapuščanju hiša samo za 3 minute”, stanovanj ter vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov (nakit, denar, itd). V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava tovrstnih dejanj ali oseb, ki bi lahko oziroma že izvršujejo tovrstna kazniva dejanja ter v primeru pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le-to sporočijo na Policijsko postajo Domžale, telefonska številka 01-724-65-80, na brezplačno številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številka 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo