Kljub vodstvu poraz v Novi Gorici

0
2503
V tretjem krogu prve lige so Radomljani gostovali v Novi Gorici. V prvem polčasu je termometer kazal 29 stopinj, tako da vremenski pogoji sprva niso bili ugodni za nogomet, temu primerna pa je bila tudi predstava obeh ekip v prvem polčasu. V zadnjih dvanajstih minutah tekme so gledalci videli tri zadetke, povedli pa so Radomljani.

Prvih petinštirideset minut tekme ni postreglo z visokim tempom, kar je bilo zaradi vročine razumljivo. Prvi nevarni napad so imeli Goričani v 5. minuti tekme, ko je bil Burgić po predložku z leve strani nenatančen z glavo. Kapić je v 19. minuti nevarno zapretil s prostega strela, a se je z obrambo izkazal Ivačič. Prvi strel na vrata gostiteljev je v 24. minuti s kakih 30 metrov sprožilCerar, a je žoga zgrešila cilj. Na drugi strani sta bila nenatančna še Kolenc in Žigon. Najlepša priložnost prvega polčasa je prišla prav ob izteku prvega polčasa, ko je Žigon ukradel žogo na vrhu kazenskega prostora rumenih, podal do osamljenega Burgića, ta pa je s 16 metrov streljal preslabotno in v naročje radomeljskemu čuvaju mreže.

V drugem polčasu so prav tako prvi zapretili Goričani, ko je v 52. minuti z vrha kazenskega prostora streljal Kapić, spet pa je bil na mestu Ivačič. Tri minute kasneje je Osmanaj izvedel kot z leve strani, žoga je letela na proti oddaljeni vratnici, kjer je z glavo zgrešil Karamatić. Goričani so stopili na plin in pritisnili na vrata Radomljanov. Tako je Ivačič ubranil strela Burgiću in Žigonu,Kapić pa je bil s 25 metrov nenatančen.

V 78. minuti pa so gledalci videli prvi gol, na veselje navijačev rumenih v mreži Sorčana. Po protinapadu se je Nunić odločil za strel z 20 metrov in premagal domačega vratarja s strelom v spodnji kot. Goričani so nato pritisnili na vrata Radomljanov, a so bili njihovi poskusi nenatančni.

Gostitelji so se vrnili v igro pet minut pred koncem rednega dela srečanja, ko je Arčon natančno sprožil z leve strani z vrha kazenskega prostora, žogo pa je poslal v daljši spodnji kot gostujočih vrat. Gol je dal domačim zalet, v 91. minuti pa so prišli do popolnega preobrata. Strelec prvega goriškega gola se je spet odločil za strel z 18 metrov, malce z leve strani, žoga pa je podobno kot malce prej končala v Ivačičevem desnem kotu, tokrat zgornjem.

Tretji krog Prve lige Telekom Slovenije
Gorica – Kalcer Radomlje 2-1 (0-0)
Gledalcev: 450
Strelca: Arčon 85., 91.; Nunić 78.
Opominjani: Grudina, Kolenc; Kovjenić, Karamatić, Jugovar, Jazbec.
Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Aleš Skok, Aleksander Burjan (pomočnika), Darjan Kovačič (četrti sodnik).
Delegat: Stojan Bole.

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan (K), Gregorič, Kavčič, Kolenc (Nagode 62.), Grudina, Osuji (Arčon 69.), Kapić, Burgić (Franciosi 82.), Žigon. Trener: Miran Srebrnič.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Andjelković, Karamatić, Jazbec, Barukčič (K), Kovjenić, Cerar (Gajić 72.), Šipek (Jugovar 56.), Osmanaj (Jakovljević 88.), Nunić. Trener: Dejan Djuranović.

A.S.
Foto: Rok Zore 

Oglasno sporočilo