Naglič najboljši Calcitovec, zmaga za Peršetovo

0
2910

Gorski kolesarji so se tretjo soboto v septembru zbrali na dirki slovenskega pokala na Črnem Vrhu, seveda niso manjkali kamniški tekmovalci iz Calcit Bike Teama. Za kategoriji elite in do 23 let je bila to zadnja dirka sezone, na njej pa se je v moški konkurenci najbolj izkazal Rok Naglič, ki je prišel do drugega mesta, pred njim je bil Italijan Daniele Braidot, za njim pa njegov klubski kolega Boštjan Hribovšek. Luka Tavčar je bil peti, šesti Peter Zupančič in sedmi Gregor Krajnc. Zmage se je veselila Tina Perše, ki je bila prva med članicami, a na žalost spet ni imela nobene tekmice.

Rok

Rok Naglič

Naglič je za Braidotom zaostal 1:54 minute, Hribovšek 2:32, Tavčar 4:02, Zupančič 4:33, Krajnc pa 5:45. Naglič je zmagal v kategoriji do 23 let za slovenski pokal, Hribovšek med člani.

Boštjan in Grega

Boštjan in Grega

»Štartal sem nekoliko slabše, a sem že v prvi klanec pridobil nazaj, kar sem izgubil na štartni ravnini. Progi krog sem zaključil kot prvi, a mi je za ovratnik že dihal Braidot, za katerega sem vedel, da me bo prehitel. Poizkusil sem ga držati na klanec, to mi je uspelo, ampak je šel žal prehud tempo zame. Čisto po pričakovanjih, saj je le svetovna klasa. Nato sem za seboj zagledal Hribovška, katerega sem se otresel na najdaljšem klancu, saj je na ravninskem delu pridobival proti meni. Na strmih delih sem bil hitrejši od njega in to sem izkoristil. Trenutno sem v kar dobri formi, upam, da to prenesem tudi na dirke, ki me še čakajo letos,« je sobotno dirkanje opisal tokrat najboljši Calcitovec Naglič.

XCC_CrniVrh2016-3592

Prav tako so bili Calcitovci uspešni tudi v drugih in mlajših kategorijah. Nika Dečman je bila druga med mladinkami. Jan Boltar je osvojil tretje mesto med dečki do 11 let. Hana Kranjec Žagar je zmagala med deklicami do 13 let. Blaž Žle med dečki do 15 let je bil tretji. Med deklicami do 7 let je bila prva Tajda Šoštarko, tretja Ula Ravnikar Bolčina, med deklicami do 9 let druga Zoja Ravnikar Bolčina in tretja Ana Inkret, v isti starostni kategoriji med dečki je Jaka Tominšek osvojil drugo in Maks Majnik tretje mesto. Uroš Mikelj je bil drugi med veterani 1, Jure Majnik pa tretji med veterani 3.

Avtor fotografij je Frane Kranjec/prijavim.se

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo