Osnovna šola Roje ima obnovljeno otroško igrišče

0
4783

Rotary klub Domžale zaključil še eno dobrodelno akcijo

8. september 2016 je bil prazničen dan – tako za Osnovno šolo Roje kot Rotary klub Domžale ter vse, ki so skupaj z njim, prispevali sredstva in prostovoljno delo za obnovljeno otroško igrišče, ki je bilo, ob prisotnosti številnih gostov, slovesno predano ta dan svojemu namenu.

Zgodovina Rotary kluba Domžale se piše že 18 let in v tem obdobju so rotaryci izpeljali že veliko manjših in večjih dobrodelnih akcij, od katerih spomnimo na najpomembnejši:  organizacijo koncerta z Mitom Trefaltom, katerega izkupiček je bil namenjen  projektu Človek, in nakup novega kombija za potrebe Medobčinskega društva invalidov Domžale, vmes pa so bile številne manjše akcije, s katerimi je Rotary klub Domžale pomagal predvsem socialno ogroženim družinam in še posebej otrokom.

Njihovo sodelovanje z  OŠ Roje, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, je  tokrat prineslo obnovljeno otroško igrišče, pri obnovi katerega so pomagali številni donatorji. Posebej ob tem omenimo njihove prijatelje iz Rotary klubov iz Italije in Avstrije pa tudi pomoč Distrikta 1219 ter Rotary international. Vrednost celotnega projekta, katerega pobudnik je bil Miran Kavka, vodja pa Janko Velkavrh, oba sta na kratko predstavila svoje delo, je, skupaj s sredstvi in delom osebja OŠ Roje, donacijami Arboretuma Volčji Potok, Heliosa in Občine Domžale (nadzor) ter Hiše na travniku Vilar, več kot 61.000 evrov.

Na prijetni slovesnosti, ki so jo s svojim programom obogatili učenci in učenke omenjene šole, vodila pa jo je Ana Zupan, smo prisluhnili Andreji Škrlj, ki se je v imenu OŠ Roje zahvalila vsem za novo obnovljeno otroško igrišče, ter Bogdanu Zupanu, predsedniku Rotary kluba Domžale, ter Jožetu Zadravcu, guvernerju Rotary Distrikta 1912, ki sta govorila o dobrodelni dejavnosti rotaryjcev, s katero včasih spreminjajo tudi svet.

Obnovljeno šolsko igrišče, ki bo otrokom tudi učilnica na prostem, prinaša otrokom veliko veselja, Rotary klubu Domžale ter vsem, ki so pri obnovi igrišča sodelovali, pa enako veselje, predvsem pa zadovoljstvo, ki ga je v svojih verzih najbolje izrazil pesnik Tone Pavček:

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš,
ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli,
ta svet je lep, če si človek do ljudi.

V.

Fotografije: Domžalec.si/Miha Ulčar

rotary1 rotary2 rotary3 rotary4

Oglasno sporočilo