Kamničani prvi v Kanalu

0
2315

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na turnirju Dan kanalske odbojke v spomin na Vojca osvojili prvo mesto. V prvi tekmi turnirja so z 2:1 (20, 24, -18) premagali domači Salonit Anhovo, na drugi pa so z 2:1 (23, 21, -17) ugnali še ACH Volley. Drugi so bili Ljubljančani, ki so bili v zadnji tekmi turnirja s 3:0 (19, 24, 22) boljši od Kanalcev.

Po krajši turneji po Italiji so varovanci Gašperja Ribiča po dnevu odmora imeli novi dve težki preizkušnji. Še drugič zaporedoma so v uvodni tekmi turnirja na kolena spravili aktualne državne prvake, tekmo pa so začeli Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Timotej Ratek in prosti igralec Klemen Hribar. V izenačenem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so v drugem nizu do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru. Ob njem so Ljubljančani še vodili s 16:15, z delnim izidom 6:1 pa so Kamničani prišli do prednosti štirih točk, kar jim je zadostovalo za končno zmago. V tretjem nizu je Ribič v igro poslal še Žana Novljana, Tea Podobnika, Jureta Laknerja, Janija Konjedica in Metoda Goloba, že ob prvem tehničnem odmoru pa so slovenski pokalni zmagovalci zaostajali za pet točk.

Za Calcit Volleyball so točke dosegli Štalekar 5, Novljan 1, Ratek 8, Vidmar 9, Brulec 1, Lakner 2, Štembergar Zupan 9, Videčnik 6, Konjedic 1.

Z dobro igro so se Kamničani izkazali tudi proti domačinom turnirja. V prvem nizu so povedli s 16:10, nato pa brez večjih težav prednost ohranili do konca niza. V drugem nizu so vodili že z 21:17, do zmage in s tem prvega mesta na turnirju pa so prišli šele v razburljivi končnici, tretji niz pa je bil popolnoma v znamenju Kanalcev. Tudi na tej tekmi je Ribič igral z isto prvo postavo, z odličnim sprejemom in igro v napadu pa se je izkazal Vidmar, ki je bil z 21 točkami tudi najbolj učinkovit igralec srečanja.

Za Calcit Volleyball so točke dosegli Štalekar 6, Novljan 1, Vidmar 21, Brulec 1, Lakner 2, Štembergar Zupan 10, Videčnik 3, Konjedic 1.

Izidi turnirja v Kanalu:

Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 2:1 (20, 24, -18), Calcit Volleyball – AACH Volley 2:1 (23, 21, -17), ACH Volley – Salonit Anhovo 3:0 (19, 24, 22).

Vrstni red: 1. Calcit Volleyball, 2. ACH Volley, 3. Salonit Anhovo.

Miha Štamcar
Avtor fotografije: Klemen Brumec
Oglasno sporočilo