Sedem naslovov za Calcit na Menini planini

0
2689

V nedeljo je kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team priredil še zadnjo dirko v sezoni 2016, državno prvenstvo v vzponu. Tokrat so traso speljali na Menino planino, pripravili so dve trasi, krajšo in daljšo, na koncu pa so calcitovci pobrali sedem naslovov. Luka Tavčar je bil prvi med člani, Rok Naglič med mlajšimi člani, Tina Perše med članicami, Eva Jagodič med mladinkami, Matic Kranjec Žagar med dečki do 15 let, Ambrož Vovk med dečki do 13 let, Hana Kranjec Žagar pa med deklicami do 13 let.

Na daljši trasi, ki je bila dolga 15 kilometrov in je imela dobrih 1000 višinskih metrov vzpona, je bil prvi na cilju Luka Tavčar, ki je potreboval 52 minut in 13 sekund. Za njim je pol minute kasneje prišel še en calcitovec Boštjan Hribovšek, tretji pa je bil Primož Obal iz Tropovcev. Med mlajšimi člani je Rok Naglič ugnal Gregorja Kranjca in Petra Zupančiča, zmagovalni oder v tej starostni kategoriji je bil tako povsem v barvah kamniškega kluba.

Eva Jagodič in Tina Perše sta prav tako prišli do naslovov, na žalost pa sta bili brez tekmic.

Peter Rode je osvojil drugo mesto med veterani 1, Bojan Kemprl je bil drugi med veterani 3.

V mlajših kategorijah so kolesarji in kolesarke morali premagati 2,8 km dolgo progo in z 280 višinskih metrov vzpona. Člani Calcit Bike Teama so osvojili tri naslove. Matic Kranjec Žagar je imel med dečki do 15 let družbo na zmagovalnem odru v Nejcu Hribarju na tretjem mestu, Ambrož Vovk med dečki do 13 let v Davidu Jagodiču, ki je bil tretji, Hana Kranjec Žagar pa je bila hitrejša od klubske kolegice Zoje Kranjec.

PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec/prijavim.se

luka-tavcar

Luka Tavčar

tina-perse

Tina Perše

u13

U13

u23

U23

Oglasno sporočilo