10. Karate-Do pokal Domžale 2016 – Domžale Cup 2016

0
3437

Že desetič zapovrstjo je v Športni dvorani Domžale, Karate-Do Društvo Atom Domžale, skupaj z SKIF Zvezo Slovenije organiziralo in izpeljalo veliki mednarodni turnir, tokrat, 16. 10., ”Domžale Cup 2016”.  

Že tri dni prej, je domžalski klub pripravil mednarodni Karate-Do seminar s priznanim, dvakratnim svetovnim prvakom in sedaj glavnim SKIF inštruktorjem sveta, Syuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan. Japonec je najprej opravil trening v Dojo Kokalj, matičnem Doju KK Atom Domžale in potem še dva dni v veliki telovadnici OŠ Domžale, ki pa je bila za veliko množico udeležencev v soboto premajhna in je bilo potrebno aktivirati še dodatni prostor. Organizator se upravljalcem šole najlepše zahvaljuje za ažurnost.
Obisk je bil naravnost fantastičen. Res internacionalen, saj se je samo seminarja udeležilo veliko predstavnikov tujih držav, Belgije, Italije, Avstrije, Ukrajine, Švice, Romunije, Madžarske itd. Ja tudi Konga. V Domžale so prišla velika imena, ki so in še tvorijo Karate-Do v Evropi, Sensei Paolo Lusvardi, Sensei Toni Racca, Sensei Stephane Castrique, Sensei Erich Laufer, Sensei Lovász György, Sensei Tetu Gheorghe iz Romunije, Shihan Čerič iz Slovenije, Shihan Murakami Japonska itd. Obisk Slovenskih klubov je bil tradicionalno šibak in vsi imajo takoj pripravljen odgovor, saj nas je le dva milijona, ali pa bo držalo, da so tujci tukaj bolj zadovoljni od nas samih. Na koncu seminarja so potekali izpiti za Dan pasove. Za črni pas 1.Dan so uspešno opravili, Nika Knežević Kumar, Boštjan Guček, Simon Dražumerič,  Marin Knežević in romunski predstavnik za 5.Dan .
Turnir je bil močan in kar prav so prišle besede župana Tonija Dragarja, ki je ob slavnostni otvoritvi, dejal, naj zmaga najboljši in po pravilih, torej varno.
Pred turnirjem je japonski gost skupaj s Shihanom Čeričem, predstavnikom SKIF Zveze Slovenije, podelil diplome za opravljene izpite mojstrskih pasov, ki so potekali med letom na različnih lokacijah pri nas in Jakarti.
Domžale tokrat niso zmagale v skupnem seštevku, 1.Belgijci, 2.Madžari in 3.Romuni so bili vsekakor premočni, so pa zmagali v ekipnem prestižnem delu turnirja v borbah – kumiteju. Soočilo se je 8 moških  ekip in Domžale so bile zmagovalec, pred belgijsko ekipo in SKIF reprezentanco Slovenije.
Za Domžale je nastopalo 17 tekmovalcev in tekmovalk, Zorana Vidić, Blaž Dragar, Aleksander Eržen, Naja Svetlin, Eva Dormiš, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Žan Podboršek, Matjaž Kljun, Boštjan Guček, Primož Krajšek, Roman Dormiš, Breda Hrovatin, Robert Lupše, Simon Dražumerič, Almedin Mizić. Vodja ekipe Domžal, Timotej Kokalj 2.Dan.
Zopet je bil s tremi osvojenimi medaljami za Domžale, najboljši Žan Podboršek 1.Dan, takoj za njim, pa z dvemi osvojenimi medaljami, Karin Podboršek, ki je v kumiteju, tako kot brat Žan naravnost blestela. Ker sta oba iz Trzina sedaj vemo od kot prihaja pogum.
Minil je dogodek, katerega bi bil vsak občinski predstavnik športa prav vesel in bi se ga udeležil že iz protokola. Naslednje leto, Oktobra bo v Domžalah že 11. Mednarodni zaporedni Karate-Do turnir.
Hvala vsem podpornikom turnirja in seminarja, Hotel Krona, Hotel Ambient, Gostišče Keber, Veterinarstvo Max, Viličar center Vilboss, Slaščičarna Lenček, K.B. – Piknik Center pri Jurju, Gostišče Jamarski Dom, Gorjuša, Branko Teršek.

Zenmedia

zenmedia_domzale_cup-2 zenmedia_domzale_cup-3 zenmedia_domzale_cup-4 zenmedia_domzale_cup-5 zenmedia_domzale_cup-6 zenmedia_domzale_cup-7 zenmedia_domzale_cup-8 zenmedia_domzale_cup-9 zenmedia_domzale_cup-10 zenmedia_domzale_cup-11

Oglasno sporočilo