Srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin

0
3160

19. oktobra 2016 je v Občini Tolmin potekalo srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin, ki že vrsto let skupaj sodelujeta z izmenjavo dobrih praks in si pomagata v težkih trenutkih.

V gasilskem domu v kraju Trebuša sta naše člane občinskega štaba in župana Tonija Dragarja ter podžupanjo mag. Renato Kosec pozdravila župan Občine Tolmin Uroš Brežan in poveljnik občinskega štaba CZ Tolmin Jožef Dakskobler. Pripadniki tolminskega Štaba CZ so predstavili način in potek organiziranja pri iskanju pogrešanih oseb saj imajo s tem bogate izkušnje. V zadnjih 10-ih letih so na Tolminskem izvedli 540 takih akcij.
V nadaljevanju so predstavili ukrepe, ki so jih izvedli ob pojavu žledu pred dvema letoma, ter sanacijo gozdov po vremenski ujmi katera je povzročila zelo veliko škode. Še enkrat so se zahvalili za pomoč, ki jo je z izposojo elektro agregatov takrat nudila Občina Domžale in so jim bili v pomoč pri zagotavljanju nadomestne elektrike.
Območje tolminske občine je namreč zelo razgibano. Zanimiv je podatek, da tolminska občina obsega približno 380 km², kar je petkrat večje območje kot meri občina Domžale (72,3 km²), ima pa občina Domžale približno 24.000 prebivalcev več kot tolminska občina.
Štab CZ Občine Domžale in Štab CZ Občine Tolmin že vrsto let dobro sodelujeta na področju zaščite, reševanja in pomoči, skupaj sta se udeležila številnih usposabljanj in izobraževanj, poleg tega si v nesrečah brez pomisleka priskočita na pomoč.
Občina Domžale, Urad župana
cz_tolmin_domzale-2
Oglasno sporočilo