Pogled iz občinske klopi Občine Domžale: Še malo pa bodo volitve …

0
3051

Kar nekaj časa je preteklo odkar sem napisal zadnjo kolumno o dogajanju v Občinskem svetu. Kakšnih večjih sprememb ni bilo, če odmislimo ustanovitev novega javnega zavoda Centra za zaščito in reševanje Domžale.
Treba je povedati, da je bila ob tem organizirana velika proslava z ogromno slikanja. Imeli smo visok obisk, prišla je obrambna ministrica, čestitke so deževale na vse strani in izvedeli smo, da se nam ni potrebno bati, ker smo imeli, imamo in bomo imeli gasilce in civilno zaščito. Vse smo izvedeli razen tega, koliko je zdaj tam zaposlenih in s kakšno opremo razpolagajo. Še direktor Zavoda bo imenovan na prihodnji seji Občinskega sveta.
Vse to dogajanje okoli javnega zavoda, kar se je slavilo kot neverjeten uspeh, pa ne more skriti golega dejstva, da nismo zgradili nove stavbe za gasilce, niti nismo razširili prostorov in tudi nobenega novega gasilskega vozila niso dobili zaradi novega zavoda. Kaj se je torej zgodilo? Ja, v bistvu smo le spremenili obliko delovanja že več kot 25 let obstoječega sistema. Nič več in nič manj. Nismo naredili nič novega, nič posebnega. Pač to, kar že ima v večina večjih občin v Sloveniji. Ustanovili smo Javni zavod. Čestitam! Očitno prehajamo v drugo polovico mandata in volitve niso več tako daleč.
No oktobrski seji Občinskega sveta bo predložen novi proračun za obdobje 2017-2018. V letu 2017 občina planira proračun v višini približno 30,3 milijonov evrov. Največja investicija je v Osnovno šolo Ihan. Ustanavlja se TIC – Turistično informacijski center. Kakor je zastavljen, močno dvomim, da bo naredil kakšen preskok v podobi in ponudbi Domžal. No, o TIC-u kdaj drugič. Evropskih sredstev ni planiranih. Je pa prvič namenjeno 10.000 evrov za spodbujanje start upov. In to je pohvalno. Prava sreča pa se je pokazala v Krtini, kjer bo poleg gasilskega doma v vrednosti približno 600.000,00 evrov, zraslo še novo križišče. Cena: 380.000,00 evrov. Mislim, da so prebivalci Krtine dejansko lahko veseli.
Na koncu pa še to. Kadrovske spremembe v vrhu občine so pred vrati pa vendar mislim, da bo še vedno držal star pregovor: “Psi lajajo, karavana gre naprej”.

Uroš Breznik, SD, občinski svetnik

Uros Breznik_120px

Oglasno sporočilo