Skupaj na poti 2016

0
2693

25 let je minilo, ko se je zbrala skupina dobromislečih ljudi in ob pomoči in podpori župnika ustanovila Karitas Domžale. Beseda Karitas pomeni tudi dobrodelnost in ljubezen do bližnjega, in slednjega se člani župnijske Karitas Domžale držijo že celih 25 let.

In kakor je dejal slavnostni govornik ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore: »Nocoj smo s tem koncertom Skupaj na poti začeli naslednjih 25 let.” Koncert sta tokrat z izvedbo čardaša, najbolj znanega madžarskega plesa, ki je izpeljano iz besede csárdá, kar pomeni krčma ali vaška točilnica, začela Gal Juvan na violini in Miran Juvan za klavirjem. Nato nas je z besedami  Simona Gregorčiča: “Za vse, ki svet ni dovolj bogat in srečni vsi bi bili, ko kruh delil bi z bratom brat, s prav prisrčnimi čutili«, popeljal Marjan Bunič. Sicer se je v letu, ko je bila za svetnico razglašena Mati Terezija, velikokrat spomnil njenih misli, ki veljajo tako danes kakor jutri. O delu Karitas veliko povedo besede nadškofa Zoreta, ki pravi, da če bomo hodili skupaj, potem ne bomo nikoli opešali in bomo lahko tolažili uboge. In  župnijska Karitas Domžale že 25 let tolaži obupane, pomaga ostarelim, bolnim, osamljenim in vsem tistim, ki so  pomoči potrebni. »V službi človeškega dostojanstva«, kar je podnaslov letošnjega koncerta,  so sodelavci Karitas in vsi donatorji, ki so v Športni dvorani Domžale, svoje talente predstavili obiskovalcem koncerta in tako  pričarali lep glasbeni večer in obenem pripomogli k delovanju Karitas Domžale. Tako smo ta večer prisluhnili  Miranu in Anastaziji Juvan,  že omenjenima Marjeti Banko in Galu Juvanu, Veselim kristjanom, Bandi citrarski  in Klemenu Torkarju, klapi Sidro, Katrinas  ansambloma Domačini in Ideja ter Stopar in Godbi Domžale. In ker se bi najštevilčnejša skupina Godba Domžale težko razvrstila na odru, so tokrat nastopili po celi dvorani in še pred odrom. Najprej sami, nato skupaj z ansamblom Stoparji, in dvignili že tako veselo vzdušje v dvorani. Na koncu je sicer sledila še zahvala donatorjem in glavnemu pokrovitelju nadškofu Stanislavu Zoretu, ki je že v nagovoru naglasil, da praznovanje ni samo enkrat na leto, ampak vsak dan in da lahko vsak dan naredimo nekaj za tiste, ki so pomoči potrebni. In ravno te besede je podkrepil še Marjan Bunič, ko je dejal, da pri izhodu čakajo skrinjice Karitasa in naj tokrat ne samo cinglja, ampak šumi. Torej vsak dan lahko naredimo nekaj dobrega in vsak dan lahko prispevamo nekaj od svojega izobilja na župnijsko Karitas Domžale in to vsak dan, naslednjih 25 let.

djd  

karitas009-kopija karitas018 karitas023 karitas044 karitas072-kopija karitas076-kopija karitas091 karitas093-kopija karitas137 karitas182 karitas322 

 

 

Oglasno sporočilo