Tudi v Kopru brez težav; brez kapetana v četrtfinale pokala

0
2574

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v zaostali tekmi drugega kroga 1. DOL za ženske na gostovanju v Kopru premagale domačo ekipo s 3:0 (15, 15, 12). Že v soboto se bodo v dvorani na Galjevici, ob 19. uri, pomerile z ekipo VOLLEYBALLjubljana, kar bo njihova zadnja preizkušnja pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakinj, ko bodo v dvorani Tivoli gostile z italijansko ekipo Liu Jo Nordmeccanica iz Modene.

Luka Koper – Calcit Volleyball  0:3 (-15, -15, -12)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Novak (Dvor) in Zajec (Ljubljana).

Luka Koper: Gržinič 3, Kušar – libero, Poropat, Radešič – libero, Lucas 7, Požar, Radulj, Dodič 4, Nedoh 1, Kocet 1, Jovič 1, Kaker 7. Trener: Zdravko Jović.

Calcit Volleyball: Grudina 13, Božič, Mihevc 2, Blažič 1, Pahor – libero, Igličar 3, Zaplotnik 3, Kostić 12, Lipicer Samec 5, Jerala – libero, Turk, Koleva 14, Van de Vyver 3. Trener: Alessandro Beltrami.

Varovanke Alessandra Beltramija so tudi v svoji drugi tekmi državnega prvenstva prišle do zanesljive zmage. Koprčanke, ki so v letošnji sezoni močno pomlajene, namesto Marka Kalca pa jih zdaj vodil Zdravko Jović, so bile ves čas v podrejenem položaju, tekma pa se je končala v dobri uri. Calcitovke, ki se pripravljajo na prvo tekmo drugega kroga za uvrstitev v ligo prvakinj, ko bodo v torek, 1. novembra, v dvorani Tivoli gostile italijansko ekipo Liu Jo Nordmeccanica iz Modene, so večji del tekme igrale v najmočnejši zasedbi, z Ilko van de Vyver, Tino Lipicer Samec, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo

Premoč slovenskih državnih prvakinj je do izraza prišla že v uvodnem nizu, ko so z dvema zaporednima asoma Olivere Kostić povedle s 7:1. Domače odbojkarice so še naprej imele težave na sprejemu, predvsem pa v napadu, saj nikakor niso mogle mimo gostujočega bloka. Na servis Dijane Lucas so do drugega tehničnega odmora nekoliko znižale svoj zaostanek (5:10), toda že ob odhodu na drugi tehnični odmor so zaostajale za deset točk. V nadaljevanju je tudi kalcitovkam nekoliko popustila zbranost, niz pa je končala Tina Grudina.

V drugem nizu so Koprčanke vse do izida 8:10 držale korak z gostjami, ki so imele veliko težav ob napadih Tine Kaker, toda po dveh točkah Slavine Koleve je bilo že 16:11 za Calcit Volleyball, po napaki Lucasove pa so državne prvakinje domačinkam pobegnile za devet točk (20:11). Niz je bil s tem praktično odločen, zadnjo točko v njem je dosegla Tina Lipicer Samec.

Tretji niz je bil podoben prvemu. V njem sta priložnost dobili Urška Igličar in Ana Zaplotnik, v nadaljevanju niza tudi Mojca Božič, na servisu pa, tako kot že v prvem nizu, tudi mlada Pia Blažič , ves čas pa so bile v prednosti gostujoče odbojkarice, ki so še naprej “pritiskale” s servisi. Prav po asu Blažičeve so prvič v tem nizu prišle do prednosti desetih točk (18:8), v končnici pa je Slavina Koleva s svojim četrtim blokom na tekmi svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo za končno zmago, drugo je nato izkoristila Grudina.

_______________________________________________________________

brulecstalekarvidmarOdbojkarji Calcit Volleyballa so tudi na povratni tekmi osmine finala slovenskega pokalnega tekmovanja premagali Radence. Tokrat so člane 3. DOL – vzhod v gosteh premagali s 3:0 (17, 23, 15) in se zanesljivo uvrstili v četrtfinale. V njem bodo igrali s Fužinarjem, prva tekma bo na sporedu 26. januarja v Kamniku, povratna pa 8. februarja na Ravnah.

Kamničani so nekaj težav proti domačim odbojkarjem imeli le v drugem nizu, ko so do zmage prišli šele v končnici. V prvem in tretjem so bili ves čas boljši nasprotnik, čeprav so igrali brez kapetana Andreja Štembergar Zupana, ki si je v torek na treningu zvil gleženj. Namesto njega je igral Timotej Ratek, ob njem pa je trener Gašper Ribič prva dva niza igral še z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Primožem Vidmarjem, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. V tretjem nizu so zaigrali še Jani Konjedic, Jure Okroglič, Jure Lakner, Žan Novljan in Metod Golob.

Branilci pokalnega naslova bodo v četrtfinalu igrali z Ravenčani, ki so pred slabimi 14 dnevi na domačem igrišču s 3:1 (-26, 22, 25, 25) premagali SIP Šempeter. Ekipi sta se dogovorili, da bosta odigrali le eno tekmo, tako da so šli naprej odbojkarji Fužinar sijMetala.

V soboto čaka Kamničane prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem. Tekma petega kroga 1. DOL za moške bo na sporedu ob 18. uri, v dvorani Tivoli.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec
Oglasno sporočilo