Prvo slovensko pevsko društvo LIRA Kamnik v Trofaiachu

0
3178
????????????????????????????????????
Liraši smo v soboto, 5. marca 2016, in v nedeljo, 6. marca 2016, ponovno dodali delček v mozaiku medsebojnega kulturnega sodelovanja med pobratenima mestoma Kamnik in Trofaiach.

V kraju Gai, kjer smo imeli rezervirano nastanitev, nas je v soboto v popoldanskih urah pričakala delegacija mesta Trofaiach, Sonja Brumen in starosta medsebojnega sodelovanja med mestoma gospod Janez Ivanc. Že zvečer smo imeli v avli Sportmittelschule Trofaiach skupni koncert z mestnim mešanim zborom AGV-Stadtchor.

V prvem delu smo nastopili sami s slovenskim programom, v srednjem delu  so svoje pesmi predstavili gostitelji in na koncu je zadonela pesem zopet iz naših Lirinih grl. Bili smo deležni bučnega stoječega aplavza.

Gospodu Janezu Ivancu smo na koncu ob njegovem okroglem jubileju, 80 rojstnem denvu, namenili “Triglav”.

V nedeljo smo v farni cerkevi svetega Ruperta peli še sveto mašo, kjer smo prvič doživeli, da so nam ljudje v znak zahvale v cerkvi zaploskali. Po maši pa smo bili skupaj s farani deležni “Postne juhe”.

In kar prehitro je minila zopet ena od prijetnih Lirinih dolžnosti, kjer smo tokrat pri pobrateni občini Trofaiach predstavljali Kamnik.

Besedilo in fotografije: Alojz Hančič

Oglasno sporočilo