Salsation in Connect ali zakaj je ples nekaj najboljšega kar lahko storiš za svoje telo

0
2649

Vsi dobro vemo, da si veliko ljudi želi plesati in da jih pogosto ustavi dvom, da niso dovolj dobri. Ples je gibanje, in vsakdo med nami lahko najde svoj način plesnega izražanja, le dovoliti si je treba. Plesati se lahko vedno naučimo, nikoli ni prepozno. Pomembno je, da se opogumimo in ne razmišljamo, koliko znamo, ampak česa bi se radi naučili.  

Pomembno je vedeti, da ples vpliva na krvno žilni sistem, zmanjšuje stres, izboljšuje kondicijo, gibljivost, fluidnost, fizično moč, koordinacijo, ravnotežje, koncentracijo, kratkoročni spomin in prostorsko orientacijo, dviguje samozavest, izvablja pozitivna čustva, je način komunikacije, druženje, zabava…. In z vsem tem je najbolj uspešna dejavnost, ki zavira razvoj demence.

Plesnemu podiju lahko rečemo tudi popotovanje, saj z neskončnim številom korakov lahko v pol ure izgubimo tudi do 600 kalorij. V Plesni šoli Miki v Jaršah pri Domžalah se nam lahko med drugimi plesnimi tečaji pridružite tudi na dveh vodenih plesnih vadbah, SALSATION in CONNECT.

SALSATION je latin dance fitness program, ki ga je skreiral Alejandro Angulo, izjemen plesalec in koreograf. Beseda izvira iz dveh delov: SALSA (mešanica plesnih zvrsti) in SENSATION (občutek, ki ga tak ples pusti v nas). Program ima v osnovi dva cilja: doživeti ples in se v njem tehnično nadgrajevati ter zelo dober trening. V premišljene koreografije je namreč še bolj premišljeno vpleten koncept funkcionalnega treninga, zato je to ena od trenutno najbolj učinkovitih plesnih vadb. Zaplešite ob nedeljah od 18. do 19. ure.

CONNECT ali Contemporary Dance Fitness program je plesna vadba v duhu sodobnega plesa, ki sledi ritmu naravnega gibanja, omogoča izražanje in doživljanje sebe skozi glasbo, sledi elementom plesno-gibalne terapije ter skozi čutne, izrazne in lahko sledljive koreografije ponudi sprehod skozi različna čustvena stanja, sprosti, zabava in nas poveže s samimi sabo. Na tem plesnovadbenem doživetju se dobesedno “skonektamo” sami s sabo. In to na glasbo, ki seže globoko. Connect je avtorski program, za katerega so dosedanje udeleženke dejale, da ima enak ali celo boljši učinek kot obisk psihoterapevta, le da je zabavnejši in cenejši. 🙂 Ponudi odličen trening za celotno telo, saj v eni uri pokurimo cca. 600 kalorij, predvsem pa utelesimo, začutimo in spustimo vsa nakopičena negativna čustva. Izkusite jo ob četrtkih od 19.30 do 20.30 ure.

 

Obe plesni vadbi vodi Irena Pfundner (Plešem Zase), Salsation Elite Instructor in kreatorka programa Connect, ki je v slednjem združila svoje dolgoletno raziskovanje sveta fitnessa, plesa in plesno-gibalne terapije.  Koreografije so sestavljene premišljeno v soustvarjanju z enim najboljših slovenskih jazz in modern plesalcev. Njene ure so vselej prežete s pozitivno energijo, sproščenostjo, sledljivimi koreografijami in obilico zabave. Na urah pa velja samo eno pravilo – Plešem zase!, kakršno je tudi ime projekta pod katerim deluje.

MIKI PREDAJAMO

www.mikiples.com

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here