Kronika policijske postaje Domžale (od 4.10. do 10.10.2021)

0
1044

4. 10. 2021 – VLOM V KOTLOVNICO IN SKLADIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  neovirano  pristopil  do  vrat skladišča na katerih je s primernim  predmetom  prerezal  ključavnico  obešanko  in  nato s primernim predmetom na vzvod odprl vrata skladišča, ter tako vstopil v notranjost. Iz notranjosti  je  odtujil  več kosov električnega orodja. Nadalje je neznani storilec pristopil do vrat kotlovnice stanovanjske hiše katera se nahaja ob
zgoraj  opisanem  skladišču  in  jih  z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl in iz notranjosti kotlovnice prav tako odtujil večjo količino orodja. Z  opisanim  je  neznani  storilec  lastnika  oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je  bilo, da je voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnim vozilom zaradi nepravilnega  premika  trčil  v  voznika  tovornega  vozila.  V  postopku z udeleženim  voznikom  tovornega  vozila  je  bilo  ugotovljeno, da je le ta tovorno  vozilo  vozil  pod  vplivom  alkohola. Vozniku tovornega vozila so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Obema voznikoma so policisti zaradi kršitev  ZPrCP  izdali  plačilna  naloga.  V  prometni  nesreči  je nastala
materialna škoda v skupni višini cca. 1.200 EUR.

5. 10. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  voznik  kombija,  zaradi  nepravilnega prehitevanja voznika,  z  zunanjim  ogledalom  trčil  v  zunanje ogledalo vozilo drugega voznika  kombija,  nato  pa  s  kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu.  Na  vozilu  oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo   z   zbiranjem   obvestil,   v   smislu  izsleditve  neznanega
povzročitelja prometne nesreče.

5. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  sta  bila  v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega  vozila.  Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji voznice. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki  znaša  okoli  1000  EUR,  v  prometni  nesreči  pa  se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so na kraju povzročiteljici izdali plačilni nalog.

5.  10. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1 IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni  že  dlje  časa  nad svojo zakonsko partnerko izvajal psihično in fizično  nasilje, z njo ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal in ji grozil z  grožnjo  z  neposrednim  napadom  na  življenje  in  telo.  Na  kraju je osumljenec  v  vinjenem  stanju  nadaljeval  s  kršitvijo  in kljub ukazu s
kršitvijo ni prenehal, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1.  Naknadno  mu je bil po določbah 60. člena ZNPPol, izrečen tudi ukrep prepovedi  približevanja  svoji  zakonski  partnerki,  dežurni preiskovalni sodnik,  pa  je  odredbo oz. ukrep policistov potrdil in podaljšal še za 15 dni.  Zoper  osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6. 10. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  neznani  storilec pristopil do parkiranega vozila, na neznan   način  razbil  steklo  na  voznikovih  vratih  in  tako  prišel  v notranjost, od koder je izvršil tatvino daljinca za odpiranje vrat podzemne garaže.  Na  vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznica in  NN  voznik  osebnega  vozila.  Do  prometne  nesreče  je prišlo, zaradi nepravilne  smeri  vožnje  v krožnem križišču NN voznika, kateri je trčil v osebno  vozilo  voznice,  nato  pa  s  kraja  odpeljal ne da bi nudil svoje podatke  oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša  okoli  150  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

7. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in   voznica   osebnega  vozila.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi nepravilnega  prehitevanja voznice, katera je na kraju tožila za bolečinami v  levi  roki  in  bo  sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala  skupna  materialna  škoda, ki znaša okoli 900 EUR. Policisti so na kraju povzročiteljice prometne nesreče izdali plačilni nalog.

7. 10. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik avtobusa  in  NN  voznik  tovornega  vozila. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi nepravilnega premika v semaforiziranem križišču NN voznika tovornega vozila,  kateri  je  trčil  v  zunanje  ogledalo  avtobusa, nato pa s kraja odpeljal  ne  da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na avtobusu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil  v  smislu izsleditve NN  voznika in zoper njega izvedejo ustrezen
ukrep.

7. 10. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani storilec pristopil do parkiranega vozila in neznani predmet potisnil  med  streho  vozila  in  prednja  desna  vrata, ter tako prišel v notranjosti  vozila  in  iz  denarnice,  katera  je bila v predalu, izvršil tatvino  dveh  bančnih  kartic  in  gotovine  v  znesku  50  EUR. Policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

08.10.2021 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznana  storilka  v trgovini odtujila več parfumov in s tem trgovino oškodovala za 872 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

 08.10.2021 – POŠKODOVANJE FASADE OSNOVNE ŠOLE Z GRAFITOM
Policisti  smo bili obveščeni o poškodovanju fasade osnovne šole. Policisti so  na kraju ugotovili, da je neznani storilec tekom noči na fasado osnovne šole  na  območju Domžal narisal grafit ter s tem napravil materialno škodo za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

09.10.2021 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Obveščeni  smo  bili  o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je moški nad  svojo  partnerko izvajal tako psihično kot fizično nasilje in ji s tem omejeval  njene  enake  pravice  ter  jo  v  skupnosti spravljal v podrejen položaj.  Zaradi  slednjega je bilo osumljencu odrejeno pridržanje do 48 ur in  bo naknadno priveden pred preiskovalnega sodnika. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

10.09.2021 – VLOM IN TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec s primernim orodjem in na  vzvod  vlomil  v  zaklenjeno  kletno  garažo ter iz notranjosti odtujil gorsko kolo znamke Giant TCR ADV.2ML ter s tem oškodoval lastnika za skupno 1.000 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo