3. tek Občine Mengeš kljub dežju privabil več kot 130 tekačic in tekačev

0
2616
Na 3. teku Občine Mengeš, ki je bil v soboto, 5. novembra 2016, je kljub dežju teklo več kot 130 tekačic in tekačev, med drugim tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš, Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale, Dimitrij Lederer, kapelnik Mengeške godbe ter Teja Kralj, tekmovalka resničnostnega šova Survivor Filipini 2016.
Suho vreme, ki je zdržalo ves čas krompirjevih počitnic, se je spremenilo v rahel dež ravno v času prijav, ki so potekale v Kulturnem domu Mengeš. Vendar pa dež ni ustavil več kot 130 tekačic in tekačev, ki so se pomerili na 5 in 10 km dolgi progi po občini Mengeš. Krajša trasa, 5 km, je potekala po Muljavi, po gozdu v območju Cegvence in delno v Loki, kjer so tekmovalci obrnili in se vračali po vzporednih poteh. Daljša trasa, na 10 km, pa se je v Loki nadaljevala do stopnic gradu Jable, kjer so tekmovalci obrnili, naredili še dodaten krog in se po vzporednih cestah vrnili na start. Ogrevanje pred Kulturnim domom Mengeš je tako kot lani vodila Maja Sršen iz Centra zdravje in zabave Mengeš, čas tekačic in tekačev pa je merilo podjetje AZ net, d.o.o. prav tako iz Mengša.
Vreme ni zmotilo niti najmlajših tekaških navdušencev, ki so se ob tekli na 600 m dolgi progi v Športnem parku Mengeš. Vsi so v cilju prejeli spominsko medaljo in sladko nagrado.
Tekačice in tekači na 10 km so startali 5 minut pred tekačicami in tekači na krajšo 5 km dolgo progo. Na 3. teku Občine Mengeš je bila med tekačicami najhitrejša Katja Jeretina s časom 26:42 s, med tekači na 5 km trasi pa je bil najhitrejši Gregor Osolnik s časom 21:28 s. Na daljši trasi na 10 km je bila med tekačicami najhitrejša Maja Mitić; s časom 42:55, med tekači pa s časom 36:25 Dino Grbić;,. Najhitrejši par na 10 km sta bila Saša in Primož Jeretina. Najhitrejša tekača iz Občine Mengeš je bila Lucija Mušič, TK Mengeš, najhitrejši tekač pa Jure Mehle, KD Mengeš. Najštevilčnejša prijavljena skupina je bila iz Centra za civilno zaščito in reševanje Domžale.
 
Župan Občine Mengeš, Franc Jerič, je pohvalil vse tekačice in tekače: » Hvala vsem tekačicam in tekačem, ki ste danes prišli in tekli kljub dežju. S tem ste dokazali, da ni pomemben rezultat, ampak druženje na športnih prireditvah. Vesel sem, da sem srečal veliko znanih obrazov in hkrati vabim vse druge, ki ste danes ostali doma, da se nam drugo leto, na 4. teku Občine Mengeš, pridružite.«
Tek je kljub slabemu vremenu za tekačice in tekače potekala tekoče, kar gre zahvala organizatorju Kolesarskemu društvu Mengeš. Primož Jeretina, predsednik društva in vodja organizacije teka, se je zahvalil vsem za pomoč pri organizaciji ter povabil vse tekače, naj do 4. teka Občine Mengeš pridno trenirajo.

Najboljši na krajši, 5 km dolgi trasi
Med tekačicami na 5 km je bila absolutno najhitrejša Katja Jeretina, KK Adria Mobil s časom 26:42, ki je bila najhitrejša tudi v kategoriji do 20 let. Druga v kategoriji je bila Zoja Kranjec, tretja pa Liza Praznik. V kategoriji do 40 let je bila na 5 km najhitrejša Liza Mušič, druga je bila Valerija Dolinšek, tretja pa Urška Pestotnik. V kategoriji do 60 let pa je bila najhitrejša Petra Božičnik, druga je bila Cvetka Zajc in tretja Tina Drolc.
Na krajši, 5 km trasi, je bil med tekači absolutno najhitrejši Gregor Osolnik s časom 21:28. V kategoriji do 20 let je bil najhitrejši Tim Cerar, drugi je bil Tilen Jagodič, Calcit Bike Team, tretji pa Jakob Drolc, Calcit Volleyball. V kategoriji do 40 let je bil najhitrejši, absolutni zmagovalec 5 km dolge trase, Gregor Osolnik, drugi je bil Marko Gregorc, tretji pa Sašo Škrbinc, ŠD Šmartno. V kategoriji do 60 let je bil najhitrejši Robert Igrlič, drugi je bil Tomaž Mesar, tretji pa Pavle Klemenčič, KD Mengeš. V kategoriji nad 60 let sta tekla Štefan Lešnik, ki je zmagal, in Marislav Dobrin.

Najboljši na daljši, 10 km dolgi trasi
Med tekačicami na 10 km je bila absolutno najhitrejša Maja Mitić; s časom 42:55. V kategoriji do 20 let je tekla Nika Škoda, ki je prišla v cilj s časom 51:35. V kategoriji do 30 let je bila najhitrejša Tjaša Vrhovnik, druga je bila Lucija Mušič, TK Mengeš, ki je bila tudi najhitrejša tekačica iz Občine Mengeš. V kategoriji do 40 let je bila najhitrejša Maja Matić;, ki je bila tudi absolutna zmagovalka trase, druga je bila Teja Kralj, tekmovalka resničnostnega šova Survivor Filipini 2016, tretja pa Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale. V kategoriji do 50 let pa je bila najhitrejša Saša Jeretina, KD Mengeš, druga je bila Katja Ahačič, ŠD Sonček, tretja pa Katarina Praznik, TSK Jub Dol. V kategoriji do 60 let sta tekli Jana Meglič, ki je prišla v cilj kot prva, in Maja Jerič, ki je bila druga. V kategoriji nad 60 let sta tekli Marjeta Rink in Notka Srna, Marjetka je prehitela Notko za 3 minute.

Na daljši, 10 km trasi, je bil med tekači v kategoriji do 20 let najhitrejši Matic Bartol, drugi je bil Saš Mišvelj, tretji pa Luka Bela Kočar iz TK Utrip. V kategoriji do 30 let je bil najhitrejši Dino Grbić;, Kavarna BAZEN, ki je bil s časom 36:25 s tudi absolutni zmagovalec 10 km trase, drugi je bil Boštjan Jenčič, tretji pa Klemen Polajnar, Team Turbo Tropovci. V kategoriji do 40 let je bil najhitrejši Marko Florjančič, ŠD Suhadole, drugi je bil Jože Šuštar, ŠD Dobrepolje, tretji pa Tomaž Kališnik. V kategoriji do 50 let pa je bil najhitrejši Jože Marolt, Tajma tapetništvo – IBIS AG, drugi je bil Gorazd Milavec, ŠD Turjak, tretji pa Uroš Gorjup. V kategoriji do 60 let je bi najhitrejši Matjaž Vrhunc, TOPatlet, drugi je bil Martin Kemperle, KK PRO M Team Racing Nožice, tretji pa Andrej Jesenko. V kategoriji nad 60 let je bil najhitrejši Zdravc Ručigaj, AK Domžale, drugi je bil Vid Jelenc, KD Mengeš in tretji Brane Povše, Upokojenci Kamnik.

Tina Drolc, za Kolesarsko društvo Mengeš
Fotografije: Tina Drolc in www.prijavim.se
.
tek_menges_2016-2 tek_menges_2016-3 tek_menges_2016-4 tek_menges_2016-5
Oglasno sporočilo