Miro Kregar na havajskem ultramanu po prvem dnevu na sedmem mestu

0
2198
Prvi dan je za tekmovalci 10 km plavanja in 145 km kolesarjenja. Plavanje je bilo razmeroma ugodno, razen valov, ki so pojavili proti koncu plavalne proge, 3 km pred Keauhu bayem.
Miro: Ker imam skoraj venomer težave med plavanjem, ko zaradi valov dobim morsko bolezen in povračam zaužito pijačo, sem se tokrat odločil narediti temu konec. In sem pojedel 14 tablet proti morski bolezni, kar je kakšna 5 kratna prekoračitev priporočene doze, kupil dve zapestnici z istim namenom – in zadeva je delovala. Počutil sem se odlično, postavil osebni rekord (leta 2009 – 2 uri 46 min, danes 2 uri 38 min. ). Bil sem na osmem mestu.
Kolesarski del se takoj od oceana vzdigne v 10 km na 500 m višine na Captain Cook. Potem se giba na tej višini, in po 60 km spusti nazaj do morja, na South pointu, nato pa sledi spet vzpon zadnjih 80 km na 1200 m visoki še delujoči vulkan Mauna Loa, do nacionalnega parka in kraterja Kilauera. Skupaj se v 145 km nabere 2400 višinskih metrov. Zadnji del piha tudi konkretni čelni veter, tudi v močnih sunkih in danes sta dva končala v jarkih.
Miro: Sprva mi je šlo odlično, prehitel sem kar nekaj tekmovalcev pred seboj, nato pa so se na 80 km vzponu začele pojavljati pekoče bolečine v podplatih, kar pomeni 4 ure bolečin ob vsakem obratu gonilke in podzavestno ne pritiskaš, kot bi sicer lahko. Tako sem pristal na 7. mestu.
Jutri čaka triatlonce 276 km kolesarjenja z vulkanov na vzhodni del Velikega otoka, glavnega mesta Hilo in po Hamakua obali proti severu, na 200 km se cesta začne vzpenjati na Waikoloo in preko 1100 m visoke Kohale do mesteca Havi.
 Havajski pozdrav
Tomaž Planko
Miro Kregar Ultra team

ultramaraton_havaji-1 ultramaraton_havaji-2 ultramaraton_havaji-3

Oglasno sporočilo