Simon Rožman in Lovro Bizjak o včerajšnji zmagi

0
2205

Domžalski nogometaši nadaljujejo s serijo uspešnih rezultatov. Včeraj so na svoji prvi domači tekmi v tem letu gostili Gorico, proti kateri so vknjižili zasluženo zmago s 3:0. Zadetke za rumene so dosegli Amedej Vetrih, Lovro Bizjak in Zeni Husmani, ki so tako poskrbeli za šesto zaporedno slavje našega moštva.

nkd 53

“Zelo smo veseli te zmage, ki je prišla kot nagrada za zelo dobro predstavo. Moštvu bi čestital za borbenost, željo in osvojene tri točke. Fantje so izpolnili dogovorjeno in bili skozi vseh devetdeset minut agresivni in aktivni. Borili so se do zadnje sekunde, kar nas je na koncu nagradilo še z enim zadetkom,“ zadovoljstva ob novih treh točkah ni skrival Simon Rožman. Domžalski strateg je na včerajšnji tekmi že petdesetič vodil naše člansko moštvo in s pomočjo nogometašev vknjižil 24. zmago. Le ta je bila dosežena v drugem polčasu, ko so rumeni dosegli vse tri zadetke.

“Gorica se je pokazala kot dobro organizirano moštvo, ki se zna odlično braniti. Tudi včeraj nam niso pustili veliko prostora, a smo vedeli, da lahko s potrpežljivo igro prebijemo njihovo zadnjo linijo. To se nam je na koncu tudi obrestovalo, s čimer smo prišli do zasluženih in želenih treh točk. Pred nami je že nov izziv, na katerega se bomo znova skušali čim bolje pripraviti,“ je dodal 34-letni trenerski strokovnjak.

nkd 35 bizjak

Domžalska zasedba se je z včerajšnjim slavjem veselila že 37. točke v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije, s čimer je na tretjem mestu ohranila štiri točke prednosti pred četrto uvrščenim Rudarjem. Rumeni bodo znova na delu že v torek, ko jih čaka gostovanje v Mariboru. “Odigrali smo zelo dobro tekmo. V prvem polčasu nam ni uspelo prebiti strnjene obrambe Gorice, a smo vedeli, da moramo nadaljevati s potrpežljivo igro. V nadaljevanju smo nato hitro zadeli, do konca tekme pa bili uspešni še dvakrat. Veseli smo te domače zmage, s katero smo podaljšali uspešen niz,“ je dejal domžalski napadalec Lovro Bizjak, ki je včeraj dosegel svoj peti ligaški zadetek v tej sezoni. Uspešen je bil že na drugi tekmi zapored, s čimer je potrdil dobro formo v uvodu spomladanskega dela.

Najpomembnejše so zmage in dosežki celotnega moštva, a sem seveda zelo vesel tega zadetka. Pomembno je, da smo trdo delo iz pripravljalnega obdobja pretvorili v zelo dober začetek spomladanskega dela sezone in da smo na teh dveh tekmah vknjižili šest točk. Pred nami je še šestnajst tekem in prav vsaka bo zgodba zase. V Mariboru nas čaka izredno težko delo, navsezadnje igramo proti aktualnemu državnemu prvaku in udeležencu lige prvakov. To pove vse o kakovosti naših naslednjih tekmecev. Vsekakor pa bomo v Ljudskem vrtu dali svoj maksimum,“ je dodal 24-letni Mozirjan.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc in Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo