Miro Kregar z zmago na tekaškem delu dvojnega maratona na havajskem Ultramanu zasedel skupno četrto mesto

0
2550

Tretji dan Svetovnega prvenstva v Ultraman triatlonu je Kregar spet pokazal svoj pravi obraz in relativno gladko opravil z vso konkurenco. Na dvojnem maratonu z mesta Havija do Kailue kone, 84 km, je odločno povedel že po prvih korakih in vodstva ni izpustil do konca.
Miro: ”Razmere so bile vse prej kot lahke, hrbtni veter je pihal le kakih 10 km na startu, že kakih 30 km do cilja pa se je pojavil čelni. Vmes na lavinih poljih pa je kar pošteno žgalo. Tam so ”mladi fantje”, ki so se na tekmo kvalificirali z zmagami na Ultraman Kanada in Avstralija naleteli na dokajšnje težave. V šali se sedaj tukaj govori, kako jim je foter odčital lekcijo… ”
Časi so bili razmeram primerno relativno slabi, Kregar je končal s 6 urami in 50 minutami. Njegov najboljši čas je 6:14, skoraj vsi dosedanji, tekaški del je zmagal kar osemkrat, pa se gibljejo med 6:20 – 6:30.
Miro:”če potegnem črto, so bile stopničke, na katere sem ciljal, dosegljive. Po primerjavi kolesarskih časov vse kaže na to, da sem naredil napako, ker sem zaradi bojazni pred morsko boleznijo na plavanju, ki se me pogosto loti, pojedel kar 14 tablet proti morski bolezni. 10 prejšnji dan in 4 zjutraj pred startom. Odplaval sem vrhunsko, 2 uri, 28 min, za 8 minut izboljšal svoj rekord, vendar pa potem kolo ni nikakor steklo in sem ”nakasiral” eno urni zaostanek tudi za tekmovalci, s katerimi sem se druga dan celo kosal na 276 km dolgem kolesarskem delu. Očitno je telo zaradi zaužitih tablet spalo, na vulkanih pa so me v veliki vročini tudi močno pekli prsti na nogah. ”
To je bil Kregarjev 11 Ultraman, na prvem je bil diskvalificiran, od desetih uvrstitev je kar 8 x zmagal tekaški del, ima absolutno 2 x tretje mesto, 3 x drugo mesto in leta 2013 zmago, kar ga uvršča na drugo mesto med najbolj uspešnimi tekmovalci vseh časov v 32 letih obstoja tekmovanja. Primat drži Mirov soborec, Alexandro Ribeiro iz Ria de Janeira s šestimi zmagami. Večinoma sta si z Mirom stopničke delila, ko pa ga je leta 2013 v dramatičnem dvoboju Miro premagal, pa je Ribeiro zaključil z udeležbo.

Jutri je slavnostna razglasitev rezultatov, v torek pa Miro potuje domov.

Tomaž Planko
Miro Kregar Ultra team

miro_kregar_havai-2 miro_kregar_havai-3 miro_kregar_havai-6

Oglasno sporočilo