Kronika policijske postaje Domžale (od 23.3. do 28.3.2021)

0
773

23. 3. 2021
VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v  postopku  ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, saj je bil hitri  test  pozitiven na kanabis. Nadalje je bil vozniku odrejen strokovni pregled,   katerega   je   odklonil.  Zaradi  navedenega  je  bila  vozniku prepovedana  nadaljnja vožnja, na pristojno sodišče pa bodo policisti zoper kršitelja poslali obdolžilni predlog.

23. 3. 2021
NAJDBA NEEKSPLODIRANEGA UBOJNEGA SREDSTVA

Občan iz Trzina je obvestil policijo, da so pri gradbenih delih na njegovem zemljišču izkopali eksplozivno telo. Policisti so kraj najdbe zavarovali do prihoda   delavcev   državne   enota   Civilne   zaščite  za  varstvo  pred neeksplodiranimi  ubojnimi  sredstvi.  Slednji so ugotovili, da gre za 81mm minometno  mino  WGr  34  nemške  izdelave  iz II. svetovne vojne. Bombo so odpeljali na zavarovano lokacijo, kjer so jo uničili.

23. 3. 2021
OPRAVLJENE HIŠNE PREISKAVE

Policisti  PP  Domžale so na podlagi odredb za hišne preiskave opravili več hišnih  preiskav  na  področju  Slovenije.  Pri preiskavah je bila zasežena prepovedana  droga,  zaradi  česar  je  bila  osumljenemu odvzeta prostost. Osumljeni je bil v nadaljevanju postopka odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

25. 3. 2021
TATVINA TORBICE IZ VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini torbice iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz odklenjenega avtomobila odtujil torbico v kateri je oškodovanka imela mobitel in denarnico z dokumenti, zlati uhan in gotovino. S  tem  dejanjem  jo  je  neznanec  oškodoval  za  okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2021
VLOM V PODJETJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da sta
dva neznana storilca s primernim orodjem na vzvod odprla okno delavnice, ga
snela s tečajev in tako vstopila v notranjost podjetja. V notranjosti sta s
primernim  orodjem  razbila  zidano  steno  in tako omogočila vstop v drugi
prostor,  kjer  sta  iz stene odstranila trezor in ga s primernim predmetom
odprla  ter  odtujila  gotovino.  Materialna  škoda znaša skupno 7.500 EUR.
Policisti nadaljujejo z delom.

28. 3. 2021
TATVINA IZ TOVORNIH VOZIL

Policisti  so bili obveščeni o tatvini cevi za praznjenje razsutega tovora.
Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec pristopil do več parkiranih
tovornih  vozil  na  parkirišču  podjetja  ter  odtujil  gumijaste  cevi  z
objemkami  namenjenim  praznjenju  razsutega tovora. Materialna škoda znaša
skupno 2.600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 3. 2021
ODKRITO SUMLJIVO VOZILO

Policisti  so  ob  kontroli  tovornega  vozila  tujih  registrskih številk,
namenjenega  prevozu  osebnih  vozil, odkrili osebni avtomobil, za katerega
obstaja  sum,  da  ima  prirejene  serijske številke. Zaradi suma kaznivega
dejanja  je  bilo omenjeno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, kjer bo z
ogledom   ugotovljena  pristnost  natisnjenih  številk   vozila.  Policisti
nadaljujejo z delom.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Počasi  se  začenja  motoristična  sezona.  Vsem  voznikom enoslednih vozil svetujejo,   naj  bodo  izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo  razmeram  na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se  morajo  zavedati,  da  je  asfaltna  površina  še  hladna in ne omogoča optimalne  oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne  tudi  udarne  jame  in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti  voznikov  motornih  kolesa  pa  najverjetneje še vedno niso na
ravni  lanskih.  Pri  vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo  zaščitne  čelade,  mopedi  in  motorna  kolesa  pa morajo biti tehnično   brezhibna   in  registrirana.  Ob  ugotovljenih  kršitvah  lahko policisti  izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje
vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci
zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo