Odlični rezultati s svetovnega prvenstva v show plesih

0
2404

Ne dolgo nazaj so se članske plesalke jazz baleta v Slovenijo vrnile z naslovom svetovnih prvakinj v malih skupinah. Dekleta so se mesec kasneje z razširjeno ekipo podala še na eno mednarodno tekmovanje in tudi tam so dokazala, da sodijo v sam svetovni plesni vrh.

Minuli teden so plesalke iz Plesnega kluba Miki tekmovale na tradicionalnem Svetovnem prvenstvu v show plesih v Riesi (Nemčija). Aktualne državne podprvakinje so si obetale še en odličen uspeh in tega s trdim delom tudi dosegle. Mladinska show formacija z naslovom ”Stonoga” je v konkurenci 22-ih formacij dosegla izjemno 4. mesto. Prav tako je 4. mesto zasedla tudi članska show formacija ”Krokarji” v konkurenci 21-ih formacij. Članska show mala skupina ”Odsev” se je tokrat zavihtela na 9. mesto. Na svetovnem prvenstvu so se pomerile tudi deklice v kategoriji otrok, in sicer je Ula Gerbec med 38-imi solistkami zasedla 17. mesto, Kaja Mencin in Izabela Sušnik pa sta si v kategoriji otroških parov priplesali 21. mesto.

Dobrega plesalca pa seveda ni brez dobrega trenerja in koreografa. Za omenjene koreografije in treninge so poskrbeli Manca Čuček, Maja Sonc ter Jan Ravnik, ki je s svojimi inovativnimi idejami in barvitimi koreografijami poskrbel za čudovite rezultate. Z nastopom je bil izjemno zadovoljen in ponosen na plesalke, saj so res odplesale tako, kot še nikoli do zdaj. Od sebe so dale vse, kar so znale in tako dosegle tudi zavidljiv uspeh.

Poleg trenerjev pa izjemno vlogo igrajo tudi starši plesalcev, ki skrbijo za vzpodbudo in podporo otrokom, v težkih in dobrih trenutkih. Brez njih in trenerjev plesalci ne bi bili takšni, kot so, in vse to jih naredi iz treninga v trening še boljše. Trener Jan se v decembru od naše ekipe žal poslavlja, saj odhaja v ZDA na svojo novo plesno pot. Pri tem mu želimo veliko uspeha in sreče. Prav tako pa se tudi naše jazz plesalke v decembru odpravljajo še na zadnjo mednarodno tekmo, in sicer se bodo udeležile evropskega prvenstva na Poljskem, kjer smo prepričani, da bodo upravičile svoj naslov svetovnih prvakinj.

Plesalcem, trenerjem in staršem čestitamo za čudovite uspehe in jim želimo še veliko lepih plesnih trenutkov tudi v prihodnje!

Tjaša Derstvenšek

miki_svetovno-2016_1 miki_svetovno-2016_2

Oglasno sporočilo