Stanovanjsko – poslovna soseska Mengeš uspešno prodana

0
3191
Stanovanjsko – poslovna soseska Mengeš je pomemben objekt v središču Mengša, ki je konec oktobra zamenjal lastnika. Novi lastnik soseske z 80 stanovanji, enim večjim in petimi manjšimi trgovskimi prostori, Kančevo hišo in podzemno garažo je postalo podjetje Apolonij, d.o.o. iz Kamnika. Predstavniki podjetja so se v novembru že sestal z županom Občine Mengeš, Francem Jeričem, kjer so mu predstavili svoj načrt dokončne ureditve objekta. Župan jim je posredoval veliko željo in pričakovanje občine in njenih občanov, da objekt čim prej zaživi in da bodo končno tudi občani severnega dela Mengša ponovno pridobili v svojo sredino večji trgovski lokal.
Stanovanjska – poslovna soseska Mengeš je bila predmet stečajnega postopka gradbenega podjetja MTB in decembra 2015 kot »nenočljivo premoženje« prenesena na DUTB. Po prevzemu soseske je DUTB izvajala različne aktivnosti, da bi soseska zaživela kar se da hitro in s svojo lokacijo, v središču mesta Mengeš, ponudila dodano vrednost za občanke in občane Mengša. Hkrati je DUTB v strategiji upravlja s premoženjem za Stanovanjsko poslovno – sosesko Mengeš ocenila, da je najprimernejši prodajni pristop prodaje kot celote. Prek nezavezujočih in kasneje zavezujočih ponudb je uspešno zaključila postopek prodaje s podpisom pogodbe 28. oktobra 2016.  
Stanovanjsko poslovna soseska Mengeš je novo zgrajen stanovanjsko-poslovni kompleks z odlično lokacijo v središču mesta. Sosesko sestavlja 80 različno velikih stanovanj, en večji in pet manjših trgovskih prostorov v IV. gradbeni fazi. V sosesko sodi tudi starejši, delno porušen objekt, Kančeva hiša, namenjena za stanovanjski poslovni razvoj. V podzemni garaži se nahaja 178 urejenih parkirnih mest.
Občina Mengeš
Oglasno sporočilo