S prižigom luči vstopili v Čarobni december

0
2945

V četrtek, ko smo vstopili v mesec december smo s prižigom prazničnih luči v centru Domžal slavnostno pričeli Čarobni december.

Točno ob 17. uri je župan Občine Domžale Toni Dragar v družbi Mare Vilar prižgal lučke na novoletni jelki Mara, ki je zasijala sredi Domžal. Dogajanje se je kasneje preselilo na prireditveno ploščad ob tržnem prostoru, kjer so občinstvo  zabavali  ansambel Viharnik in Mara z Ljudskimi pevkami.
Naša jelka Mara je petnajst metrov visoka, okrašena s sedem tisočimi led žarnicami, izjemno unikatna, saj je popolnoma »eko« – uporabljamo eko led žarnice in nobena jelka ni padla za naš okras.
Dogajanje bomo nadaljevali že danes s pričetkom zimske pravljice na drsališču v Športnem parku Domžale. Kot je tradicija nas bo Miklavž obiskal v Športni dvorani Domžale, Božiček in Dedek Mraz s sprevodom pa prideta v Češminov park. Miklavža tradicionalno organizira KD Miran Jarc – Škocjan in tudi letos bodo za vse otroke pripravljena posebna darilca. Novost pa sta Božiček in dedek Mraz, ki bost sicer tradicionalno v Češminovem parku, vendar pa program letos organizira JSKD – izpostava Domžale.
V petek, 16. decembra 2016, bomo tekli na 2. Dobrodelnem Božičkovem teku in se dan zatem sladkali na božičnem sejmu. Prav tako pa je Občina Domžale letos poskrbela za še bolj pestro glasbeno dogajanje: Hitov oder (22. in 23. december 2016), Božična Petkova pumpa (25. december 2016) in Veseljakov oder (28., 29. in 30. december 2016). Z nami bodo Big Foot Mama, Mambo Kings, Imset, Tanja Žagar, DJ Boštjan, skupina Nebo, Avantura, Gadi, ansambel Poljanšek, Erazem, Svetlin in še in še.
Čarobni december pa bomo zaključili zadnji dan v letu, ko bodo najprej ob 12. uri odštevali otroci s Plesno šolo Miki in nato še ob polnoči malce starejši občani odplesali v novo leto z ansamblom Okrogli muzikantje.
Vir: Občina Domžale
jelka_mara-1 jelka_mara-2 jelka_mara-4 jelka_mara-5 jelka_mara-6
Oglasno sporočilo