Kronika na območju Policijske postaje Domžale (5.12. – 11.12.2016)

0
2646

05.12.2016
TATVINA ORODJA V IHANU
Policisti  PP  Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini več kosov  električnega  orodja  iz odklenjene delavnice. Z dejanjem je lastnik oškodovan  za  okoli  1.000  EUR.  Policisti  v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.12.2016
VLOM V GARAŽO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu garažo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl   lesena   vrata   garaže  ter  iz  notranjosti  in  izvršil  tatvino motoristične  čelade  in električno orodje. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.12.2016
VLOM V DVA LADIJSKA KONTEJNERJA V IHANU
Policisti  PP  Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v dva ladijska  kontejnerja.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec s primernim   orodjem  preščipnil  ključavnico  obešanko  in  tako  prišel  v notranjost,  od  koder je izvršil tatvino več pnevmatik, platišč ter nafto. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.12.2016
TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI  NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru.  Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 6.12.2016  okoli  19.30  ure  iz  trgovine  izvršil  tatvino  več različnih parfumov  v  skupni  vrednosti 1.199 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.12.2016
TATVINA ORODJA V KRAJU PRESERJE PRI RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini več kosov  električnega  orodja  iz  odklenjene  garaže.  Z dejanjem je lastnik oškodovan  za  okoli  500  EUR.  Policisti  v  zvezi  tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

07.12.2016
TATVINA GORIVA IZ REZERVARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v  Lukovici.  Z  zbiranjem  obvestil  je  bilo  ugotovljeno,  da je neznani storilec  preko  noči  iz  rezervoarja  TV odtujil cca. 400 litrov goriva v vrednosti  cca.  500 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

07.12.2016
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno  vozilo  v Domžalah na parkirišču na naslovu Mestni trg 1, Domžale. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec tekom popoldneva s primernim orodjem  prerezal  cerado  na  tovornem  vozilu in iz zadnjega dela odtujil delovno  orodje  in  s tem lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

07.12.2016
POGREŠANA OSEBA V DOMŽALAH IN NAJDENA V MENGŠU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s strani sorodnikov obveščeni o pogrešani osebi  v  Domžalah.    Ugotovljeno  je  bilo,  da je 7.12.2016 okoli 14.00, pogrešana starejša oseba odšla od doma in sicer na sprehod, vendar se domov ni  vrnila.   Zaradi  tega  so  policisti  PP Domžal s pomočjo policijskega helikopterja  in  večjim  številom gasilcev opravili iskalno akcijo, vendar oseba ni bila najdena. Iskalna akcija se je nadaljevala 8.12.2016, oseba je bila v dopoldanskem času izsledena v Mengšu in bila predana sorodnikom.

08.12.2016
PRIJET STORILEC VEČ TATVIN IN ODREJEN PRIPOR
Pri  preiskavi več kaznivih dejanj tatvin in roparske tatvine, so policisti PP  Domžale,  z  zbiranjem  obvestil  izsledili  storilca in mu 8.12.2016 v Ljubljani  odvzeli prostost. Skupaj s kazensko ovadbo je bil predan dežurni preiskovalni  sodnici,  katera  je  zanj  po  zaslišanju  odredila  pripor. Odpeljan je bil v Zapore Ljubljana na Povšetovo.

10.12.2016
PROMETNA NESREČA V DOMŽALAH IN POSTOPEK Z VINJENIM  VOZNIKOM
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni,  da se je v Domžalah pripetila prometna  nesreča.  Na  kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega avtomobila, kateri je  tudi  vozil tudi pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo  začasno  odvzeto  vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče. Sam povzročitelj pa se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

10.12.2016 
PROMETNA  NESREČA  S POBEGOM V MENGŠU IN POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni,  da  se  je v Mengšu pripetila prometna  nesreča,  drugi  udeleženec pa je po trčenju odpeljal s kraja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, zaradi nepravilne smeri vožnje  pobeglega  voznika,  kateri je tudi vozil tudi pod vplivom alkohola (0,57 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

11.12.2016
DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V HOMCU
Policisti  PP  Domžale  so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini iz hiše.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec v nočnem času, ko so domači  doma  spali  skozi  odklenjena  vrata  prišel v notranjost hiše ter izvršil  tatvino play stationa 4 ter moškega gorskega kolesa. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  pri  terenskem  delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«.  V  zvezi  tega  policisti  naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le   te  sporočijo  na  Policijsko  postajo  Domžale  (telefonska  številka 01/724-65-80),  na  brezplačno  telefonsko  številko  113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo