Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.10. do 1.11.2020)

0
1111

26. 10. 2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na lokalni cesti v Podgorju je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil s stranjskim ogledalom v voznika, ki je pravilno pripeljal po svojem smernem vozišču. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

27. 10. 2020
KAZNIVO DEJANJE GROŽNJA
Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje, kjer je osumljeni od oškodovanca zahteval dokumentacijo saj mu bo v nasprotnem primeru poslal ljudi, ki bodo z njim obračunali. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Neznani storilec je z osebnega vozila v Kamniku odtujil registrski tablici in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG NEZNANE SNOVI IN TABLET
Policisti so imeli na Kriškem bajerju postopek z osebam, ki so jim na podlagi zakona o prekrških in proti potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano zeleno posušeno rastlino (sum konoplje) in neznane tablete (sum extasy). Po analizi bo zoper kršitelje, uveden hitri postopek.

28. 10. 2020
KAZNIVO DEJANJE – ROP
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje, drzne tatvine, kjer je neznani storilec oblečen v sive hlače, in črno jakno s sivo kapuco čez glavo in masko čez obraz, brez besed oškodovanca prijela za ramo in ga potegnil dol s kolesa, ki mu ga je odtujil. Zaradi uporabe fizične sile je oškodovanec padel po tleh in se lahko telesno poškodoval. Neznani storilec se je nato z odtujenim kolesom odpeljal v smeri proti Mercatorju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

29. 10. 2020
KAZNIVO DEJANJE DRZNA TATVINA
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje, drzne tatvine, kjer je neznani storilec skozi okno vstopil v garažo, kjer se je nahajala manjša kovinska blagajna. V času vloma so se v stanovanjski hiši nahajali člani gospodinjstva, ki so spali, vendar niso ničesar slišali. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer je oče žalil hči. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU KLJUB PREPOVEDI
Obveščeni smo bili, da se na bencinskem servisu na Ljubljanski cesti zadržujejo osebe, ki nimajo nameščenih zaščitnih mask. Na kraju ni bila ugotovljena nobena kršitev odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. Zoper ene oseba je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitve Zakona o osebni
izkaznici.

30. 10. 2020
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Neznani storilec je v Kamniku odtujil registrski tablici in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PES NAPADEL OTROKA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je izpuščen pes, brez fizičnega nadzora skočil v otroka, vendar ga ni ugriznil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZZZiv 46/a-3-8.

ZASEG VOZILA NA DRUGEM OBMOČJU
Policista sta imela v naselju Mengeš v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA ORODJA V IC ŽEJE
Neznani storilec je v IC Žeje odtujil dve polnilni bateriji in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno ožilstvo.

PIJANA VOZNIKA
Na relacijo Kamnik – Ločica je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PREIZKUS ALKOHOLIZIRANOSTI
V naselju Rudnik pri Radomljah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.62 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POVOZIL SRNO
Voznik je na območju Godiča povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

31.10.2020
POŠKODOVANJE VOZILA
Na območju Kamnika je neznanec pred stanovanjskim blokom poškodoval osebni
avtomobil. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

MOŠKI LEŽI PRED BANKOMATOM NA GLAVNEM TRGU V KAMNIKU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je pred bankomatom na tleh ležal moški, ki je bil pokrit s kapuco. Kršitev po ZJRM ni bila ugotovljena, ugotovljena pa je bila kršitev po odloku, saj med postopkom ni nosil zaščitne maske, zato mu je bil na kraju izdan.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA KLAVČIČEVI
Policisti so na Klavčičevi ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. Neznani voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v
cestnem prometu.

ONEMOGLA OSEBA IN VSTOP V STANOVANJE
Policisti so v prisotnosti gasilcev in ekipe nujne medicinske pomoči vstopili v stanovanje, zaradi onemogle osebe. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje.

01.11.2020
TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Neznani storilec je odtujil neregistrirano motorno kolo znamke Tomos APNGS rdeče barve in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE IZ STANOVANJA
Neznana storilka je na območju Kamnika vstopila v stanovanje in izkoristila nepazljivost oškodovanke, ki ji je odtujil torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV ODLOKA
Patrulja Policijske postaje Kamnik je na Šolski ulici opravljala kontrolo v zvezi kršitve odloka in imela v postopku dva mlajša moška. Nadalje je bilo ugotovljeno, da sta bila oba mladoletna in na obrazu nista imela nameščene zaščitne maske in s tem kršila Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Napisan bo predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, obveščena zakonita zastopnika.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here