Konec za letos!

0
1154

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na izredni seji sprejel sklep, da se tekmovalna sezona 2019/20, zaradi epidemije koronavirusa, zaključuje v vseh starostnih kategorijah.

Če so bila do zdaj tekmovanja zgolj začasno prekinjena, in je marsikdo še upal na umiritev razmer in poznejšo (tekmovalno) vrnitev na parket, pa je zdaj postalo jasno, da se je tekmovalni del letošnje sezone tudi uradno zaključil z zadnjimi odigranimi tekmami. Vrstni red v 1. SKL oz. Ligi Nova KBM se tako letos ne bo določil, saj ga je zaradi nesodelovanja Cedevite Olimpije v prvem delu tekmovanja nemogoče postaviti, posledično se seveda ne določa niti prvaka tekmovanja, hkrati pa tudi nobena ekipa iz lige ne izpade. Vseeno dodajmo, da so Helios Sunsi prvi del državnega prvenstva zaključili na odličnem 3. mestu. Iz 2. SKL se prihodnjo sezono najvišjemu rangu tekmovanja priključuje ECE Triglav iz Kranja.

Prav tako so končana vsa tekmovanja v mlajših kategorijah, vrstni redi ekip bodo določeni glede na člene Tekmovalnega pravilnika.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns Domžale: “Jubilejna 70. sezona našega kluba je iz znanih razlogov žal končana predčasno. Dosedanje rezultate lahko ocenimo izključno pozitivno, saj smo dosegli vse željene klubske cilje. Manjkal bo zaključek v vseh kategorijah tekmovanj, kjer tudi verjamem, da bi se izkazali in zadovoljili naše navijače, pokrovitelje in partnerje. Zahvaljujem se igralcem, trenerjem in ostalim sodelavcem za trud, ki so ga vlagali od prejšnjega poletja in hkrati za razumevanje, da le-ta žal ne bo nagrajen z zaključkom, kot bi si ga zaslužili. Konec tekmovalne sezone nikakor ne pomeni konca našega zanosa, da strnemo moči in se čim bolje pripravimo na naslednjo sezono, ne glede na posledice, ki jih bo višja sila zagotovo pustila. Članske aktivnosti so tako za letos končane, mlajše selekcije pa bodo, še bolj lačne garanja na parketu, nadaljevale z delom ob prvi dovoljeni priložnosti.”

Ostanite zdravi!
Gašper Papež
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here