Kamniške pravljične poti, družinski izletniški vodnik

0
274

Z družinskim izletniškim vodnikom Kamniške pravljične poti nas avtorica Irena Cerar popelje po bogatem in raznolikem svetu ljudskega pripovedništva, ki se je ohranilo v okolici Kamnika. Poti nas vodijo do razvalin in ohranjenih gradov, mlina in številnih cerkva. Spoznali bomo alpske doline, soteske in jame, hodili ob šumečih potokih, rekah in slapovih, se povzpeli na razgledne vrhove in pohajkovali po planinah, kjer poleti še pasejo.

S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi, izleti pa so primerni tudi za vse odrasle, ki imajo radi dobre zgodbe.

Izhodišče za vsak potep je namreč ljudska pravljica ali povedka, izlet pa nas popelje do krajev, omenjenih v zgodbi, ki so dodatno predstavljeni s kakovostnimi fotografijami, preglednim zemljevidom ter vsemi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Težavnostni razpon predlaganih izletov sega  od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.

Ilustracije v knjigi so delo akademskih slikarjev Polone Lovšin in Milana Eriča, ki vsak s svojo prepoznavno likovno govorico oživljata in dopolnjujeta ljudske pripovedi. Izčrpen uvod o raziskovanju bogate slovstvene folklore Kamnika in okolice je prispevala mag. Breda Vukmir Podbrežnik, knjigo pa je strokovno pregledal veliki poznavalec kamniških pešpoti Bojan Pollak.

Vodnik je rezultat projekta Kamniške pravljične poti, ki ga je osem let izvajala Knjižnica Franceta Balantiča v sodelovanju z Ireno Cerar. Knjižnica je med drugim tudi zaradi tega projekta prejela nagrado Slovenske sekcije IBBY 2013 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Format 15,5×24 cm
Trda vezava
Barvna fotografija
Ilustracije pripovedk
168 strani

Prednaročniška cena: 23,90 €
Redna cena: 29,00 €

Prednaročniška cena velja do 21. 2. 2022. Poštnina je brezplačna.

https://sidarta.si/izdelek/kamniske-pravljicne-poti/

 

 

Oglasno sporočilo