BŠK Budničar Količevo kar tri zlate plakete

0
2814

Slovesno ob 65-letnici Balinarske zveze Slovenije

10. december 2016 bo v spominu balinarjev in vseh, ki imajo ta šport radi, ostal zapisan v prijetnem spominu. To je bil namreč praznik vseh balinarjev, saj je Balinarska zveza Slovenije praznovala prvih 65 let svojega uspešnega delovanja. V njeni zgodovini je veliko odličnih uspehov, ki so slovenske balinarje popeljali v različnih generacijah na svetovne in evropske vrhove. Ob pomembnem jubileju so v balinarski dvorani Šiška pripravili tradicionalni Rebčev memorial, na katerem je nastopilo deset območnih reprezentanc, slovenska ženska reprezentanca ter veterani. Vzporedno z balinarskim turnirjem pa je potekala slavnostna skupščina ob 65. obletnici delovanja Balinarske zveze Slovenije. Na njej so bila podeljena priznanja balinarskim delavcem, razglašeni pa bodo balinarji leta 2016 v vseh štirih kategorijah.

10. december 2016 pa je bil tudi praznik za član e in članice Športnega Balinarskega kluba Budničar Količevo, saj so bili tako posamezniki kot klub deležni najvišjih priznanj, kar je le še enkrat potrdilo, da v več kot štirih desetletjih zelo dobro delajo.

Zlati plaketi sta dobila Stanislav Žavbi, st., dolgoletni funkcionar v BPŠ Budničar, ki trenutno opravlja funkcijo tajnika kluba, pred leti pa je bil njegov predsednik in tudi predsednik Ljubljanske območne balinarske lige – hkrati pa tudi duša in srce kluba, v katerem vse delo opravlja z veliko ljubezni. Zato plaketo je dobil tudi Stanislav Žavbi, ml., ki je bil in je še uspešen kot tekmovalec, kot trener mladih balinarjev pa tudi kot predsednik Ljubljanske območne balinarske lige, plaketa pa je le majhno zadoščenje za vse prizadevno in požrtvovalno delo, ki ga je vložil v BŠK Budničar Količevo. Zlato plaketo je dobil tudi klub –  za uspešnost tako na tekmovalnem, kot rekreacijskem in organizacijskem področju, pa tudi dela z mladimi. V odsotnosti predsednika Milana Skočaja je najvišje priznanje sprejel Stanislav Žavbi, st. Pa to ni bilo zadnje priznanje, prav tako zlato plaketo je za svojo pomoč prejela Občina Domžale, kot ena od štirih občin v Sloveniji, ki si je za sodelovanje z BŠK Budničar  in z balinarskim športom na splošno zaslužila zlato plaketo. Srebrno plaketo je za dolgoletno prizadevno delo dobil Franc Rahne, BK Tabor Ihan.

Za vsa priznanja prejemnikom iskrene čestitke z željo, da so tudi v prihodnje tako uspešni!

Vera

Oglasno sporočilo