Kronika na območju Policijske postaje Domžale (12.12. – 25.12.2016)

0
3775

12.12.2016
VLOM V PODJETJE V TRZINU IN TATVINA PLASTIČNEGA GRANULATA
Policisti  PP Domžale so bili s strani varnostne službe obveščeni o vlomu v prostore  podjetja  v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s silo  telesa  odprli  zadnja  drsna  vrata  podjetja  in  na navedeni način vstopili  na  dvorišče  podjetja.  Iz dvorišča podjetja so odtujili cca 40 palet  s  plastičnim  granulatom in podjetje oškodovali za cca 80.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.12.2016
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem, iz vodil, snel steklo vrat vozila in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.12.2016
VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno  vozilo  v  Podrečju.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.12.2016
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči v Mengšu. Z zbiranjem  obvestil  in  ogledom  kraja  so  policisti  ugotovili,  da je v prometni  nesreči  II.  kategorije  udeležen  voznik  OA,  kateri je zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom, zapeljal z vozišča, prebil  žičnato  ograjo in trčil v parkirano tovorno vozilo. Zaradi poškodb je  bil  voznik  z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC, policisti pa so mu zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

14.12.2016
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ZABORŠTU
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o prometni nesreči v Zaborštu. Z zbiranjem  obvestil  in  ogledom  kraja  so  policisti  ugotovili,  da je v prometni  nesreči  II. kategorije udeležena voznica osebnega vozila, katera je  zaradi  prekratke  varnostne  razdalje  trčila v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani in sta bili z reševalnim  vozilom  odpeljani  na  UBKC,  policisti pa so voznici osebnega avtomobila zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

15.12.2016 
VLOM  V  TOVORNO VOZILO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno  vozilo  v  Preserjah  pri  Radomljah.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani  storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika  oškodoval  za  cca.  10.000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.12.2016
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v osebni  avtomobil  na  parkirišču  v  Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pristopil do parkiranega osebnega avtomobila na  katerem  je s primernim orodjem razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje,  ter  s tem lastnika oškodoval za cca 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.12.2016
VLOM V GRADBENI ZABOJNIK V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v gradbeni  zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem  preščipnil  ključavnico  obešanko  in tako prišel v notranjost, od koder  je  izvršil  tatvino  več  kosov  električnega in drugega gradbenega orodja,  ter  s tem lastnika oškodoval za cca. 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.12.2016
VLOM V PODJETJE V TRZINU IN TATVINA ORODJA
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v podjetje v Trzinu. Ugotovljeno  je bilo, da sta 2 NN storilca tekom noči, z razbijanjem stekla vlomil  v podjetje, kjer sta izvršila tatvino več kosov električnega orodja ter  s  tem  podjetje  oškodovala  za  cca  2.860  EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.12.2016
VLOM V GOSTILNO NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostilno na Prevojah pri Šentvidu.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je NN storilec tekom noči, skozi okno vlomil  v  objekt,  kjer  je  izvršil tatvino več škatlic cigaret in predal registrske  blagajne  z  menjalnim denarjem ter s tem gostinca oškodoval za cca. 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.12.2016
VLOM V DVE PRODAJNI HIŠKI NA TRŽNICI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v dve prodajni hiški na tržnici  v  Domžalah.  NN je s primernim orodjem na vzvod odprl vrata hišk, pregledal  notranjost  ter  izvršil  tatvino suhomesnatih izdelkov v višini cca 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.12.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V IHANU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči splezal na balkon ter poškodoval električno roleto. Nato je na drugi strani hiše  s primernim orodjem na vzvod odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer  je  pregledal  prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z nastalo škodo  je  lastnika  hiše  oškodoval  za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.12.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva s  primernim  orodjem  na  vzvod  odprl  vhodna  vrata  ter  tako  prišel v notranjost,  kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z  nastalo  škodo  je lastnika hiše oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.12.2016
TATVINA ŽLEBOV V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o tatvini žlebov  iz stanovanjske hiše v Domžalah. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KOLIČEVEM
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva prišel  neovirano in neopaženo do okna shrambe stanovanjske hiše in na oknu prerezal  mrežo  komarnika  in vstopil v notranjost, katero je pregledal in odtujil  gotovino in nakit, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016
TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI  NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru.  Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 21.12.2016  okoli  14.45  ure  iz  trgovine  izvršil  tatvino več različnih parfumov  v skupni vrednosti  748,51 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016
DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o drzni tatvini na  počivališču  Lukovica.  Ugotovljeno  je bilo, da so neznani storilci na posebno  predrzen način izvrši tatvino ženske torbice z vsebino. Z dejanjem je  lastnica  oškodovana  za  okoli  15.000  EUR.  Policisti so z zbiranjem obvestil  in prepoznave po fotografijah, nato na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost trem državljanom Romunije, kateri so utemeljeno osumljeni storitve KD.  Policisti  v  zvezi  opisanega  podajo  na  pristojno sodišče kazensko ovadbo.

22.12.2016
VLOM V GARAŽO V  DOMŽALAH IN TATVINA PNEVMATIK
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v garažo  v  SPB-ju  v Domžale. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim  orodjem  vlomil  v  garažni  boks in iz njega odtujil platišča z pnevmatikami,  ter  s  tem  lastnika oškodoval za cca 500 EUR. Policisti v zvezi  opisanega  so  zgoraj  omenjene platišča z pnevmatikami našli in jih vrnili proti Potrdilu lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.12.2016
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi  drogami (ZPPPD), zasegli manjšo količino prepovedane droge – Konoplje.  Pri  prekrškovnem  organu  Policijske  postaje Domžale bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.12.2016
POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM TRAKTORJA V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti  PP  Domžale so imeli v Prevojah pri Šentvidu postopek z voznikom traktorja, za katerega je bilo ugotovljeno da je vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

23.12.2016
POGREŠANA OSEBA V MENGŠU
Policisti  PP Domžale smo bili obveščeni, da je neznano kam iz Mengša odšla ČAD  Marija,  stara  61  let.  Omenjena  ima  psihične  težave in boleha za demenco.  Gospa je visoka cca. 160 cm, normalne postave, kratkih sivih las, nosi  korekcijska  očala in slušni aparat. Po podatkih prijavitelja, naj bi bila  imela  oblečeno temno jopico in spodnji del trenerke, črne barve. Pri sebi  ima  tudi  nahrbtnik,  modro  –  črne  barve. Policisti nadaljujejo z iskanjem  osebe in prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, naj o  tem  obvestijo  Policijsko  postajo  Domžale ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 113.

24.12.2016
TATVINA PNEVMATIK  Z OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o tatvini pnevmatik  z  osebnega  vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči z osebnega vozila odtujil vse 4 pnevmatike, vozilo pa podložil s tlakovci.  Z  dejanjem  je  lastnika  vozila  oškodoval  za okoli 2500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.12.2016
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni  o tatvini denarnice  iz  stojnice  na  tržnici v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost oškodovanca ter mu odtujil denarnico. Z  dejanjem  je  lastnika  vozila  oškodoval  za  okoli 1450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.12.2016
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči na Količevem. Z zbiranjem  obvestil  in  ogledom  kraja  so  policisti  ugotovili,  da je v prometni  nesreči II. kategorije udeležen voznik osebnega vozila, kateri je zaradi  nepravilnega  prehitevanja  trčil v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči  se  je ena oseba lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom  odpeljana  na  UBKC,  policisti  pa so vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

24.12.2016
TATVINA PNEVMATIK Z OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o tatvini pnevmatik  z  osebnega  vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom  noči  z  osebnega  vozila  odtujil  vse  4 pnevmatike. Z dejanjem je lastnika  vozila  oškodoval  za  okoli  600  EUR.  Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.12.2016
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec tekom popoldneva  prišel do kletnega okna stanovanjske hiše, katerega je na vzvod odprl.  Notranjost  hiše je pregledal in odtujil več kosov nakita ter s tem lastnika   oškodoval  za  cca  1.500  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  pri  terenskem  delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«.  V  zvezi  tega  policisti  naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj,  le  te  sporočijo  na  Policijsko  postajo  Domžale  (telefonska  številka 01/724-65-80),  na  brezplačno  telefonsko  številko  113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo