Kronika policijske postaje Domžale (od 10.1. do 15.1.2017)

0
3490

10.01.2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V TRGOVINI NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini na Viru.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec v trgovini na Viru izkoristil  nepazljivost  oškodovanke  in  ji  iz ženske torbice, katero je oškodovanka  imela  odloženo  v  nakupovalnem  vozičku, odtujil denarnico z vsebino.  Z dejanjem je neznani storilec oškodovanko oškodoval za približno 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.01.2017
INTERVENCIJA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI, KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU, TER IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o kršitvi zakona o varstvu javnega reda  in  miru.  Z  zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je mož svojo ženo  večkrat  udaril,  ter  nad njo izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu  z  določili  60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti  možu  izrekli ukrep prepovedi približevanja in mu zaradi kršitve Zakona  o  varstvu  javnega  reda  in  miru izdali plačilni nalog. S strani preiskovalne  sodnice  okrožnega  sodišča  v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

11.01.2017
TATVINA ZASTAVE EVROPSKE UNIJE V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so bili obveščeni o tatvini zastave evropske unije na sodišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nastavka pred  vhodom  na  sodišče  odtujil  zastavo evropske unije in s tem sodišče oškodoval  za  približno  40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.01.2017
POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri  je  osebni  avtomobil  vozil  pod  vplivom alkohola. V postopku   je   voznik  odklonil  preizkus  s  sredstvi  ali  napravami  za ugotavljanje  alkohola,  zaradi  česar  je  bilo  vozniku  začasno  odvzeto vozniško  dovoljenje,  katero  so  policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13.01.2017
INTERVENCIJA V TRGOVINI V DOMŽALAH, KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O ZASEBNEM VAROVANJU IN ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani varnostnice varnostne službe iz trgovine v Domžalah obveščeni, da je v trgovini zadržala stranko, katera jo je nato odrinila in odšla iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je stranka v trgovini  kršila  določila Zakona o zasebnem varovanju in določila Zakona o varstvu  javnega  reda  in miru, saj je stranka varnostnico, ko je le ta na podlagi  Zakona  o  zasebnem varovanju izvajala pooblastila, odrinila, prav tako  je  stranka  nato odrinila še vodjo trgovine in po navedenem trgovino zapustila. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.01.2017
INTERVENCIJA V DOMŽALAH, KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI INIZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti  PP  Domžale so bili obveščeni o kršitvi zakona o varstvu javnega reda  in  miru.  Z  zbiranjem  obvestil  je bilo ugotovljeno, da je vinjeni izven zakonski  partner  med  sporom izven zakonsko partnerico udaril, zaradi česar  je  le  ta naknadno iskala zdravniško pomoč. V skladu z določili 60. člena   Zakona   o   nalogah   in   pooblastilih   policije   so  policisti izven zakonskemu  partnerju  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega  suma  storitve  kaznivega  dejanja Nasilje v družini in Lahka telesna  poškodba  pa  bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S  strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep  prepovedi  približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

15.01.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠKOCJANU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel  v  hišo,  pregledal  notranjost in odtujil električno pečico znamke Gorenje. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj. V zvezi tega policisti  naprošajo  vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi  pripomogle  k  ugotovitvi  storilcev  teh  dejanj,  le  te sporočijo na Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na brezplačno  telefonsko  številko  113  ali  na  brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo