Kronika policijske postaje Domžale (od 16.1. do 21.1.2017)

0
5158

16.1.2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 13.1.2017 tekom popoldneva skozi odklenjena vrata vstopil v garažo stanovanjske hiše v Domžalah in tam, iz bunde, katera je bila obešena na obešalniku, odtujil denarnico z vsebino, ter s tem oškodovanca oškodoval za približno 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.1.2017
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA IN ZASEG PREDMETOV V MENGŠU
Policisti PP Domžale so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo stanovanjske hiše s pripadajočimi objekti pri kršitelju v Mengšu. Med hišno preiskavo so policisti zasegli kovinska drobilca s sledmi neznane posušene rastline, ter kovinski boksar. Kovinska drobilca s sledmi neznane posušene rastline in kovinski boksar bodo Policisti poslali v analizo, po prejemu le te pa bodo zoper kršitelja zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, ter Zakona o orožju uvedli hitri postopek.

17.1.2017
ODKRIT ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V MENGŠU IN ZASEG VOZILA
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu, v postopku voznika osebnega avtomobila znamke VW, Tiguan, za katerega so pri preverjanju preko evidenc policije ugotovili, da je zanj razpisano iskanje s strani države članice EU. Policisti so vozniku naveden osebni avtomobil skupaj z dokumentacijo zasegli, ter ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.01.2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Trzinu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je poškodoval voznik udeleženega vozila, kateri je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano.

18.01.2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP je bil osebni avtomobil vozniku zasežen, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

18.01.2017
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil, kateremu je potekla veljavnost registracije, vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP je bil osebni avtomobil vozniku zasežen, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19.01.2017
INTERVENCIJI V DOMŽALAH, PRIDRŽANJE PO DOLOČILIH ZAKONA O PREKRŠKIH IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi določil Zakona o varstvu javnega reda in miru v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je vinjeni kršitelj z osebnim avtomobilom pripeljal pred stanovanjsko hišo, kjer je poškodoval inventar, nato pa se pred prihodom policistov s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom. Kršitelj se je s kraja odpeljal v trgovino v Domžalah, kjer je nadaljeval s kršitvami določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, nato pa se je s kraja pred prihodom policistov ponovno odpeljal. Kršitelj je bil s strani policistov nato izsleden v Domžalah. V postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola, pri čemer pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil, prav tako je kršitelj osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa, na podlagi 23. Člena ZPrCP, osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Kršitelju je bila na kraju zaradi večjih kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, na podlagi določil Zakona o prekrških, odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi večjih kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa pa bodo policisti zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 01. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠKRJANČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škrjančevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi vrata prišel v hišo, pregledal notranjost in odtujil več kosov zlatnine, gotovino in 10 parov smuči. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 34.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 01. 2017
VLOM V LEPOTNI SALON V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v lepotni salon v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi steklena vrata prišel v salon, pregledal notranjost in odtujil več kozmetičnih pripomočkov. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 01. 2017
ROPARSKA TATVINA V OKOLICI DOMŽAL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o roparski tatvini v okolici Domžal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi balkonska vrata prišel v hišo, pregledal notranjost in odtujil več kosov zlatnine in gotovino. Oškodovanec ga je pri dejanju zalotil in ga skušal zadržati do prihoda Policije, vendar se mu je storilec uprl in obregnil. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 01. 2017
VLOM V HIŠO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi vrata prišel v hišo, pregledal notranjost in odtujil več kosov zlatnine in gotovino. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo