Novosti Podjetniškega kluba Kamnik – novi predsednik Aleš Juhant, ustanovljen podjetniški sklad KIKštarter Pospeševalnik d.o.o.

0
4162

Župan Marjan Šarec se je včeraj v prostorih podjetja Metal Profil v Mengšu udeležil tretje skupščine Podjetniškega kluba Kamnik, na kateri je bil potrjen novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant in ustanovljen podjetniški sklad KIKštarter Pospeševalnik d.o.o. s semenskim kapitalom za start-up podjetja.

Zbrane je sprva pozdravil gostitelj in sedaj že novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant, njegovim besedam pa se je pridružil tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič.

K besedi so nato povabili župana Marjana Šarca, ki je ob tej priložnosti poudaril pomembnost sodelovanja med Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik ter dodal: »Podjetniški klub Kamnik sodeluje in omogoča mladim podjetnikom, da lahko začnejo. In to je izjemnega pomena, saj imajo mladi podjetniki voljo, energijo, znanje, nimajo pa zagonskega kapitala. V Podjetniškem klubu Kamnik se podjetniki še kako zavedajo, da plača ni naravni pojav, pa tudi, da če želiš nekaj prodati, moraš najprej to ustvariti. Občina je eden izmed segmentov na tej poti, na tej težki poti podjetništva. Verjamem, da podjetniki velikokrat ne razumejo zakaj se nekaj ne da, ali pa ne da hitro narediti, a po drugi strani je Občina zavezana zakonodaji, ki včasih ni ravno fleksibilna. Spoštovane podjetnice, spoštovani podjetniki, želim vam, da bi Podjetniški klub Kamnik deloval še naprej tako uspešno, da bi ustvarili skupen dialog z lokalno skupnostjo in vse najboljše pri nadaljnjem delu.«

Pozdravnim besedam so sledila praktična predavanja za vsakega podjetnika. Mitja Černe iz podjetja BDO je govoril o davčni reformi, mag. Grega Ome iz EKO sklada pa je zbrane seznanil o novostih Eko sklada za gospodarske družbe in podjetja.

Ob uradnem delu skupščine je bil potrjenim imenovan novi predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant. Člani pa so potrdili tudi ostale funkcije, in sicer podpredsednik je postal Tomaž Lah, generalni sekretar Matej Slapar, predstavnica za odnose z javnostmi bo še naprej Nina Irt, častni predsednik Podjetniškega kluba Kamnik pa je postal mag. Urban Bergant.

Podpredsednik PPK Tomaž Lah je podal poročilo o delovanju Podjetniškega kluba Kamnik za leto 2016/2017 in rezultate ankete »En glas kamniškega Gospodarstva«, vodja KIKštarterja Matjaž Jug pa poročilo o delovanju KIK Štarterja in predstavil KIKštarter Start-up Weekend nagrajence. Pobudnik ideje o ustanovitvi KIKštarter Pospeševalnika d.o.o. in sedanji podpredsednik Podjetniškega kluba Kamnik Tomaž Lah, generalni sekretar Podjetniškega kluba Kamnik Matej Slapar in notarka Judita Učakar Rženičnik so nato v nadaljevanju govorili o statutu za ustanovitev podjetniškega sklada za start-up podjetja, podjetniki pa so za zaključek včerajšnje tretje skupščine Podjetniškega kluba Kamnik soglasno sprejeli sklep o ustanovitvi podjetniškega sklada KIKštarter Pospeševalnik d.o.o. s semenskim kapitalom za start-up podjetja.

Po kulturnem presenečenju v izvedbi Matica Smolnikarja in Klare Koprivec je sledil ogled proizvodnje podjetja Metal Profil in prijetno druženje ob snovanju novih idej Podjetniškega kluba Kamnik.

Oglasno sporočilo