Iz Italije, Karin Podboršek z tremi medaljami

0
3212

Karateistka Karin Podboršek iz legendarnega Karate-Do kluba Atom Domžale,
je na dveh mednarodnih turnirjih v Italijanski Mantovi, Castel D’Ario, 28. 1. In 29. 1. 2017, s tremi osvojenimi medaljami, pokazala, da si na Evropskem prvenstvu, ki bo Maja meseca na Češkem, lahko obeta visoko uvrstitev, tako v katah kot kumiteju. Slovenska SKIF reprezentanca v Italiji z lepimi uvrstitvami.

V italijanski Mantovi je Karate-Do šport, poleg vodnih športov, kotalkanja in kolesarstva, zelo priljubljen. Turnirji so vedno veliki in zelo obiskani iz celotne Evrope. Značilno za organizatorja je, da vedno povabi točno zaželene države in kar nekakšna čast je nastopati na teh turnirjih. V ospredju je vedno mojstrstvo v Italiji živečih mojstrov Karate-Do veščine, Japonec Shihan Masaru Miura 9.Dan Hanshi, Sensei Paolo Lusvardi 8.Dan, Gianpetro Grossele 8.Dan, bratov Lanzoni 6.Dan.

Prvi dan turnirja mojstrskih pasov 28. 1. je za Slovenijo osvojila zlato medaljo Mateja Breznik 4.Dan – posamezno kate, (finalna kata Chinte), v svoji kategoriji je nadaljevala mlada Karin Podboršek z 3.mestom, (finalna kata Sochin).
V večernih urah si je ženska ekipa v katah priborila 3.mesto, ( Mateja Breznik, Irina Mlinarič, Petra Milivojevič). Pozno ponoči je v finalnem ekipnem obračunu po odlično izpeljanih kvalifikacijskih borbah, moška Slovenska ekipa ( Žan Podboršek, Sani Horvat, Denis Volmajer, Stephan Babič), osvojila 2.mesto, za prvo uvrščenimi Italijani. Res lep uspeh mladeničev.

Drugi dan turnirja, 29. 1. 2017, se je reprezentanci pridružila še mlajša skupina tekmovalcev in dosegla naslednje rezultate:

KATE:
2.mesto: Karin PODBORŠEK, Clarissa ROŠKER, Ardian FETINCI
3.mesto: Lovro KRAMBERGER
4.mesto: Emilija Malena MARTINUZZI
5.mesto: Eva RAUH
7.mesto: Lavra POGLOVNIK
Od 5. do 8.mesta (polfinale): Tamara ŠLEMER in Nastja POTOČNIK

KUMITE:
1.mesto: Karin PODBORŠEK, Atom Domžale
4.mesto: Graal LUCIGNANO, Ig Shotokan

Vodstvo reprezentance: Selektor reprezentance, Shihan Ivan Čerič 8.Dan Kyoshi. Tehnični vodji reprezentance, Sensei Darjan ROŠKER, 6.DAN-RENSHI in Matej KABAJ, 4.DAN.
Slovenski mednarodni sodnik, Sensei Lovrenc KOKALJ, 6.DAN-RENSHI.

Zenmedia
karate_italija_2017 (2) karate_italija_2017 (3) karate_italija_2017 (4) karate_italija_2017 (5) karate_italija_2017 (6) karate_italija_2017 (7) karate_italija_2017 (8) karate_italija_2017 (9) karate_italija_2017 (10)

Oglasno sporočilo