Jubilejni 40. Karate-do turnir v Rušah

0
3273

Tudi letošnji, 40. Karate-Do mednarodni ruški Karate-Do turnir, ki se je 11. 2. 2017, odvijal v Rušah, je bil organiziran v spomin na 74-obletnico padlemu legendarnemu Pohorskemu bataljonu med NOB  in krajevnemu prazniku Ruš. Turnir je istočasno veljal kot 1. Pokalni turnir S.K.I.F.  Slovenije za leto 2017, sledita še turnirja v Domžalah in v Kuzmi, Tromeja. Poleg močne mednarodne zasedbe 6.držav Evrope, preko 400 tekmovalcev in tekmovalk, je sodeloval tudi domžalski Karate-Do klub Atom Domžale. Turnir je svečano odprl predsednik Zveze karate organizacij Slovenije (ZKOS) dr.Igor LUKŠIČ.

Na enem najstarejšem evropskem Karate-Do turnirju, ki ga vsako leto pripravi Karate-Do mojster iz Ruš, g. Ivan Čerič 8.Dan, je domžalski klub po končnem seštevku, končal na sredini, na 9.mestu. Skupna zmaga je pripadala Romunom, drugi so bili Italijani in na tretjem mestu SZTK.

S svojimi nastopi so razveselili tudi najmlajši. Pri malčicah je z lepim belim pasom zmagala Žana Šklander iz domžalskega Atoma. Drugo mesto v borbah pri starejših deklicah je pripadalo Naji Svetlin. Najučinkovitejša domžalčanka je bila zopet Karin Podboršek, 1.Dan, z zmago v kumiteju pri mladinkah. Za Domžale so nastopali, Žana Šklander, mag. Breda Hrovatin, Roman Dormiš, Sara Šklander, Samo Viktor Majhenič, Almedin Mizič, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Naja Svetlin, Eržen Aleksander, Blaž Štiftar. Naslednji pokalni turnir bo v Domžalah, v času ko gripa počiva.

S.K.I.F.  zveza Slovenije je na začetku turnirja podelila priznanja naslednjim najboljšim posameznikom in  klubom  za NAJ rezultate  v letu 2016:
Naj športnica: CLARISSA ROŠKER (Tromejnik-Kuzma);
Naj športnik: Žan PODBORŠEK  (ATOM-Domžale;)
Naj klub: ATOM – Domžale.

Shotokan Karate-do International Zveza Slovenije je na osnovi doseženih vrhunskih rezultatov na zadnjem SVETOVNEM S.K.I.F. PRVENSTVU v Jakarti-Indonezija podelila posebna priznanja za osvojeno BRONASTO MEDALJO  v katah posamezno Senseiju LOVRENC KOKALJ, 6.DAN-RENSHI in za osvojeni naslov SVETOVNIH S.K.I.F. PRVAKOV v Yako-soku kumiteju (tehnični kumite) Senseiju LOVRENC KOKALJ, 6.DAN-RENSHI in Senseiju DARJAN ROŠKER, 6.DAN-RENSHI. Posebno priznanje za dosežene vrhunske rezultate reprezentance na Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu v Jakarti-Indonezija 2016, je prejel Shihan IVAN ČERIČ, 8.DAN-KYOSHI kot glavni inštruktor in selektor S.K.I.F. reprezentance Slovenije.

Zenmedia

karate_40_ruse (2) karate_40_ruse (3) karate_40_ruse (4) karate_40_ruse (5) karate_40_ruse (6) karate_40_ruse (7)

 

 

Oglasno sporočilo