Pustno rajanje v Šentvidu pri Lukovici

0
2142

Turistično društvo  Sv. VID iz Šentvida pri Lukovici je tudi letos odlično pripravilo pustovanje začenši z pustno povorko, ki si jo ne moremo več  predstavljati brez Godbe Lukovica in ocenjevanjem najlepšega, naj okusnejšega, naj naj krofa na sploh.
In med tem, ko je povorka šla po ustaljenih tirih od vrha Prevoj do kulturnega doma v Šentvidu, so se v dvorani kulturnega doma Antona Martina Slomška še kresala menja o tem kateri od krofov je letos zmagovalec. No, katera oziroma kateremu se je letos najbolje posrečil pustni krof.  In da pregovor, da jabolko ne pade daleč od drevesa res drži smo spoznali tokrat na letošnjem pustovanju, ki ga je pripravilo Turistično društvo sveti Vid. Da smo enakopravni, da kuhinja ni več domena žena smo izvedeli tokrat, saj je naj pustni krof umesil, vzhajal in spekel Bogdan Capuder. Tako kakor z krofi so bile težave tudi z ocenjevanjem mask  in tokrat je prvo mesto pripadlo tavharjem, mogoče tudi zato, ker pustne šeme odganjajo zimo in prinašajo pomlad in takrat nam misli že hitijo na morje in na tavhanja (potaplanje) Sicer pa domiselnost pri kreaciji posameznih pustnih mask nima meja in nekateri so ji dodali še koreografijo tako, da je bilo tokratno pustno rajanja, ki so ga pripravili v Šentvidu pri Lukovici tudi paša za oči.

djd

pust_lukovica_2017 (2) pust_lukovica_2017 (3) pust_lukovica_2017 (4) pust_lukovica_2017 (5) pust_lukovica_2017 (6) pust_lukovica_2017 (7) pust_lukovica_2017 (8)

Oglasno sporočilo