Tradicionalna Maistrova podoknica v izvedbi DKD Solidarnost Kamnik

0
2582

Včeraj popoldan so pevci DKD Solidarnost Kamnik pred Maistrovo rojstno hišo zapeli tradicionalno podoknico. Zbranim se je ob tej priložnosti v imenu Občine Kamnik pridružil tudi podžupan Matej Slapar skupaj s predsednikom Društva general Maister Kamnik Ivanom Miroslavom Sekavčnikom, predsednikom Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjanom Schnablom ter ostalimi predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik.

Željo po nadaljevanju tradicije podoknice je v imenu Občine Kamnik izrazil podžupan Matej Slapar in se v govoru zahvalil pevcem DKD Solidarnost Kamnik za njihov doprinos k ohranjanju spomina na velikega Slovenca, domoljuba, generala Rudolfa Maistra. Obenem pa poudaril, da je Občina Kamnik v tem letu odkupila še en del rojstne hiše, ki bo tako služil kot predavalnica oziroma dopolnitev prostora, ki je v upravljanju Medobčinskega muzeja Kamnik.

Predvečer rojstnega dne borca za severno mejo Rudolfa Maistra – Vojanova in hkrati praznika Občine Kamnik, ki ga obeležujemo z jutrišnjimi slovesnostmi, smo tako sklenili z Maistrovimi pesmimi v izvedbi Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost pod vodstvom Uroša Gorenca.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo