V počastitev kulturnemu prazniku

0
233
V petek, 4. februarja smo v Kulturnem domu Franca Bernika pripravili slavnostno prireditev ob največjem slovenskem kulturnem prazniku.

Predstava je potekala v dvorani Kulturnega doma Franca Bernika, zaradi ukrepov in omejenega števila udeležencev pa so predstavo predvajali tudi preko spleta.

Slavnostna govornica je bila mag. Nina Mav Hrovat. V svojem nagovoru se je seveda usmerila v kulturo ter izpostavila, da je kultura zares vse okoli nas. Kultura niso samo glasba, gledališče, film in podobno, kultura je tudi naš odnos do vsega, kar nas obdaja; pa naj bodo to ljudje, živali ali narava. Izpostavila je tudi, da se je odnos do kulture v času korona virusa popolnoma spremenil in da tudi umetniki s svojimi ustvarjalnimi deli kažejo ogledalo družbi. V svojem govoru je spregovorila tudi o pomembnosti jezika, besed in vrednostjo slovenskega jezika. Od publike se je poslovile s svojo čudovito pesmijo Besede. Po govoru je sledila projekcija nemega filma Erotikon, ki se mu na odru pridruži še Andrej Goričar z zasedbo Orchestra of the imaginary, skupek katerega je pravo glasbeno doživetje.

Kljub ukrepom smo skupaj zmogli pripraviti čudovito kulturno doživetje, ter vsakemu posamezniku dali priložnost, da doživi to kulturo tudi sam, na domačem kavču.

Občina Domžale
Foto: Arhiv Občine Domžale
Oglasno sporočilo