Kamniška članska ekipa preko lanskoletnih prvakov do velikega finala

0
2531

V soboto, 8. 12. 2018, je bila odigrana druga polfinalna tekma med Vaterpolskim društvom Kamnik in Vaterpolskim klubom Ljubljana Slovan. Prvo tekmo so Kamničani slavili z rezultatom 7:4 in si tako priigrali tri gole prednosti, kar je bila lepa popotnica za povratno tekmo.
Na drugi tekmi je Ljubljančanom z zmago 9:8 zaostanek uspelo zmanjšati, vendar ne dovolj, da bi Kamničanom preprečili nastop v finalu pokala Slovenije. Tako so si s skupnim rezultatom 15:13 priigrali svoje prvo finale na članski ravni, ki ga bodo odigrali 19. 12. 2018 proti Vaterpolskemu društvu Koper Primorska.

Ekipa Vaterpolskega društva Kamnik je nastopila v postavi: Gašper Žurbi, Blaž Benkovič, Martin Stele, Luka Sokler, Tim Burger, David Lukič, Gašper Šenica, Tim Ostrež, Blaž Belentin, Rok Bergant, Blaž Briški, Luka Komatar in Urban Benkovič. Ekipa je igrala pod vodstvom trenerja Bečič Elvirja in pomočnika trenerja Primoža Romšaka. Pomembno vlogo pa je odigrala tudi polna tribuna navijačev, ki je ustvarila izredno vzdušje.
Vljudno vabljeni, da podprete kamniško člansko ekipo na finalu pokalnega prvenstva, ki bo 19. 12. 2018. V državnem prvenstvu do 15 let so se kamniški vaterpolisti pomerili z AVK Triglav Kranj. Po izredno izenačeni tekmi so kamniški vaterpolisti slavili s 5 proti 2. Obe ekipi imata kar nekaj igralcev, ki so soigralci v ekipi reprezentance 2004. Kamniško ekipo so sestavljali David Golob, Marko Pilič, Ažbe Cerar, Urban Zupan, Lukas Z. Gligorovski, Matic Kordež, Jošt Čarni, Aleksander Cerar, Anej Ostrež in Erik Mujanovič ter trener Primož Romšak.
Kamničani so letošnjo sezono začeli zelo dobro, v upanju, da se bodo lahko finalne tekme državnih prvenstev odigrale na kamniške bazenu Pod skalo, ki bodo konec maja in v začetku junija 2019.

Besedilo in fotografiji: Dare Homar, Vaterpolsko društvo Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here