Potniki Štacjona na torti upihnili 5. svečko

0
2540

Popoldan so potniki Štacjona obeležili 5. obletnico delovanja njihovega dnevnega centra. Z velikim veseljem pa se je srečanju uporabnikov, njihovih svojcev, prijateljev, prostovoljcev, zaposlenih in podpornikov pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj z vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček, direktorico Centra za socialno delo Kamnik Majo Gradišek in vodjo Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik – Štacjon Tino Širnik.

Dnevni center za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik – Štacjon, ki deluje v okviru Centra za socialno delo Kamnik, uporabnikom, ki imajo težave v duševnem zdravju, nudi pomoč pri kakovostnem preživljanju časa, razvijanju njihovih sposobnosti in okrepitvi njihovih življenjskih zmožnosti.

Danes smo se ob obujanju spominov na pretekla praznovanja in mnoge druge zanimive dogodke družili s potniki Štacjona, ki jim ni manjkalo dobre volje in iskrenih nasmehov. Navdušenja ob uspešni zgodbi ni skrivala niti direktorica Centra za socialno delo Kamnik Maja Gradišek, ki je vsem uporabnikom zaželela, da bi še naprej tako uživali v skupnem druženju, ustvarjanju, sodelovanju in v pomoči drug drugemu.

Občina Kamnik

.

“>Župan Marjan Šarec pa je »potnikom« iskreno čestital ob jubileju, v svojem govoru pa opisal trnovo pot pridobitve Centra. Spomnimo, da je kar nekaj takratnih svetnic in svetnikov nasprotovalo ustanovitvi tovrstnega Centra, ki danes živi, navdušuje in je uporabnikom še kako v ponos in veselje. »Pet let nazaj smo na Občini prepoznali vrednost tega Centra, ki je za marsikoga prvi dom, saj ima Center srce. Dom pa je tam, kjer je srce. Tukaj ste vedno dobrodošli, delate, ustvarjate ter se imate lepo in predvsem, bivate v skupnosti. Kot sem že povedal na osrednji proslavi ob Občinskem prazniku, Občina niso samo metri, denar in beton, ampak poglavitni so ljudje. In tukaj so doma ljudje. Iskrene čestitke vsem potnikom Štacjona, imejte se še naprej lepo in uživajte v družbi drug drugega.«

Po čustveni izpovedi ene od uporabnic Dnevnega centra, Mojce Pušenjak,smoprisluhnili zabavnemu kulturnemu programu, se preizkusili v kvizu, tako kot vedno, pa so nam postregli z dobrotami, ki so jih uporabniki pripravili čisto sami. Seveda se za vsako praznovanje spodobi tudi sladko presenečenje, zato smo upihnili 5 svečk na torti ter s tem nazdravili uspešnim 5 letom delovanja Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Kamnik – Štacjon.

Za preplet misli je poskrbel Luka Vasle, potniki Štacjona pa so se zabavali še v pozne popoldanske ure in že načrtovali, kam jih bo popeljala njihova pot. Pot poguma in vztrajnosti.

Oglasno sporočilo