SŽNL: Borbenost in agresivnost nagrajeni z novimi tremi točkami

0
2076

V nedeljo so naše članice po štirimesečnem odmoru končno le dočakale prvi krog pomladanskega dela. V Mariboru so prikazale odlično in borbeno igro, kakršno smo v preteklosti močno pogrešali.

V lepem sončnem vremenu se je v športnem parku Tabor zbralo precejšnje število ljubiteljev ženskega nogometa. Glavni trener, Peter Kristan, je od prve minute ponudil priložnost Sonji Čevnik, Larisi Žejen, Tiji Vrhovnik, Katarini Gadnik, Katarini Peterka, Katarini Jagarinec, Ani Černelič, Tinkari Senica, Barbari Kralj, Moniki Boh in Karmen Ulbin. Naša dekleta so pričela agresivno, domači ekipi niso dopuščala veliko prostora in si ustvarila kar nekaj lepih priložnosti. Karmen Ulbin je Radomljanke hitro pripeljala do vodstva. V 20. minuti tekme je iz šestnajstih metrov sprožila udarec v desni vratarkin kot in zabila svoj četrti zadetek v sezoni. Radomljanke so imele vrsto priložnosti priložnost, da bi že ob polčasu odločile zmagovalke, a po zapravljenih priložnosti in zgrešeni najstrožji kazni, so se Mariborčanke vrnile v igro. Po lepi akcij vijolic je Dušanka Milošič, v izdihljaju prvega polčasa, spravila žogo za hrbet Sonje Čevnik in tako postavila rezultat polčasa 1:1.

Čeprav so Radomljanke praktično v zadnji sekundi prvega polčasa prejele zadetek, pa so v drugega krenile še odločneje. Po zapravljenih priložnosti Karmen Ulbin, je slednja za vodstvo Radomljank izvedla hiter prosti strel, podala do Barbare Kralj, ki je iz približno 25. metrov matirala nemočno Saro Lovrec. Po zadetku so naše igralke še dodatno pritisnile. Ob tem velja spomniti, da je Kristan v igro poslal še štiri zamenjave, Stašo Čagran, Nežo Razpotnik, Sarah Ljubijankić in Pio Božič. Po drugem rumenem kartonu Ines Krajnc, so se vijolice postavile in osredotočile predvsem na defenzivne naloge. Kljub temu so si Radomljanke priigrale priložnosti, a je ob zaključkih venomer zmanjkalo koncetracije. Vse do 80. minute. Odlično izveden kot iz leve strani, Barbara Kralj je podala ostro žogo v kazenski prostor, kjer pa se je odlično znašla Ana Černelič in žogo porinila v mrežo Sare Lovrec. Piko na i pa je osem minut kasneje z drugim zadetko postavila Barbara Kralj, ki je po odličnem prodoru v kazenskem prostoru zadela za končnih 1:4.

V celoti gledano so naše igralke prikazale pravi odnos do dresa, ki ga nosijo. Temu je botrovalo tudi čedalje boljše vzdušje v ekipi. Borba na terenu za vsako izgubljeno žogo, odnos, spoštovanje in komunikacija so le nekateri od znakov, da bi pa lahko prav pomlad bila rumena modra. Zakaj pa ne?

Sedaj ženska članska reprezentanca odhaja na Madžarsko, nastopile pa bodo tudi štiri Radomljanke: Sonja Čevnik, Barbara Kralj, Karmen Ulbin in Monika Boh, tako da se prvenstvo nadaljuje z enotedenskim premorom. Priložnost za skalp bo že v naslednjem krogu, 14. krogu SŽNL, ko v Radomljah gostujejo nogometašice Olimpije. Srečanje bo odigrano na velikonočni ponedeljek, s pričetkom ob 17.00.
Se vidimo na tekmi!

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

M.K., U.J.

Oglasno sporočilo