Domžalska LEDITA osvojila naslov prvakinj mednarodne Extra lige LPI.si

0
1950

S finalnim turnirjem, ki je potekal v Domžalah, se je končala uvodna sezona ženske razvojne mednarodne Extra Lige LPI.si, katere center so ravno Domžale. Po razburljivih petkovih polfinalnih razpletih so se v nedeljo, 23. aprila 2017, najprej v borbi za tretje mesto pomerili ekipi ŽKK Vindi in ŽKK Krka, nato pa za prvo mesto domača ekipa ŽKD Ledita in ŽKK Kranjska Gora Jesenice.

Vzdušje v Športni dvorani Domžale je bilo peklensko, saj so Gorenjke s seboj pripeljale kar precejšnje število ognjenih navijačev, kateri so naredili zares energično ter bučno vzdušje. Vse pohvale gredo seveda tudi domači publiki, ki je do zadnje minute spodbujala naše članske leditke pod koši finalne tekme.

»Sezona, ki je končana, je bila izpeljana nepričakovano dobro. Štirje klubi, ŽKD Ledita, ŽKK Žiri, Kranjska Gora-Jesenice in ŠD Feliks Zagorje, smo dobro zastavili delo. Sprva je bilo mišljeno, da bomo v razvojni ligi igrali le slovenski klubi, kjer pa je bilo kar nekaj skepse in neodločnosti. S tega stališča smo ligo razširili na Avstrijo in Hrvaško. Imeli smo celo klub iz Italije, a je zadnji hip odpovedal. Namesto italijanske ekipe je vskočila ŽKK Krka«, je povedala Elvira Rošić Ključanin, trenerka prvakinj in pomemben del organizacijske ekipe tekmovanja.

»To je liga, ki je idealna za razvoj mladih igralk. Vse ekipe imajo velik potencial, a premalo resursov, tako igralskih kot organizacijskih, za igranje v 1. SKL«, še doda naša sogovornica. Komisar lige je bil Sedo Rošić, pri delovanje so bili v veliko pomoč Miha Bučalič, Matjaž Kocjan ter zakonca Skube iz Lektorsko prevajalske agencije LPI.SI, ki sta prvo sezono tudi močno podprla. Ob tej priložnosti se jim igralke in klubi iskreno zahvaljujejo. »Liga se bo širila – obstaja velik interes na Hrvaškem, v Italiji in na Madžarskem«, napovedujejo organizatorji lige, za katero želijo, da še naprej ostane gledljiva, prijetna in razvojno naravnana.

Za izvedbo F4 – Zaključnega turnirja Extra lige lpi.si se ŽKD LEDITA zahvaljuje: Občini Domžale, Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, podjetju T-2 d.o.o., Zavarovalnici Sava, podjetju Kapital d.o.o., Ljubljanskim mlekarnam d.d., Tosami d.d. , 3lan d.o.o , Zavarovalnici Triglav d.d., Intersnack d.o.o., podjetju LPI.SI – POKROVITELJU Extra lige, blagovni znamki Masculan, Toyoti Lovše, Erdani športu, Enzo Grafiki, Športnemu centru Fit Fit … vsem prostovoljcem brez katerih ne bi bila prireditev na visokem nivoju … vsem igralkam … čisto vsem, ki ste pripomogli, da je turnir uspel v čudovitem sijaju in blišču. Zahvala tudi KK Helios Suns, ki se nam je prilagajal s termini, da smo lahko organizirali F4 V Športni dvorani Domžale. Hvala tudi vsem klubom, ki pišejo zgodovino Extra lige! Zahvala pa tudi vsem obiskovalkam in obiskovalcem, ki so poskrbeli, da je bilo vzdušje res vroče in energično. Posebna zahvala gre tudi fotografu Ladu Vavpetiču za čudovito paleto odličnih fotografij!

»Dekletom vse pohvale za vso sezono in ne samo za osvojeno prvo mesto na finalni tekmi mednarodne razvojne Extra lige lpi.si !: Vaš trud, delo, volja, želja, karakter in temperament vas je pripeljal do rezultatov. Neporažene 16 tekem je zavidljiv rezultat in neprecenljive vrednosti! Ste vzor našim mlajših generacijam leditk, ki prihajajo za vami! Hvala vsem in vsaki posebej za svoj delež v ekipi … za zgodovinsko zgodbo, ki jo bomo težko kdaj ponovili… hvala, da ste del nas in z nami pišete zgodovino ŽKD LEDITA. Hvala, ker ste!«, je še dejala Elvira Rošič Ključanin.

ŽKD LEDITA – Kranjska Gora-Jesenice 78:61
ŽKD Ledita: Japundža 5, Đurić 10, Vesel 2, Zupan 4, Kanatarević 17,Senčar 9, Rosić 2, Zupan 29.
Kranjska Gora-Jesenice: More 14, Brković 2, Robič 7, Lavtižar 3, Penev 3, Blažič 6, Panič 22, Požar 4.

Krka – Vindi 69:40
ŽKK Krka: Jurečič 20, Kastelic 2, Jerman 8, Koračin 2, Burgar 19, Špoljar 2, Cesar 1, Mervar, Klobučar 2, Lavrič 10, Vene, Gregorčič 3, Leskovšek.

MVP tekmovanja: Pia Zupan, ŽKD LEDITA
Naj peterka: Lejla Rošić, LEDITA, Pia Zupan, LEDITA, Lejla Pamić, KG JESENICE, Jana Jurečič, KRKA, Lara Brezovec, VINDI.

Mladi up (plaketa): Podelili smo nagrade MLADI UP sezone 2016/2017. S tem dekletom dvigujemo motivacijo, samozavest in voljo do dela. Le tako naprej pogumno in odločno. NA MLADIH SVET STOJI.

»Tana Rošić, LEDITA, Blaža Čeh, POMURJE, Lara Brezovec, VINDI, Alina Seher, KOŠ CELOVEC, Ajda Burgar, KRKA, Nikita Trček, ŽIRI, Lucija Guzaj, ŠD FELIX, Lara Blažič, KRANJSKA GORA JESENICE. HVALA , da ste del nas in z nami premikate meje … se vidimo pod koš!«

Vabimo k vpisu v našo šolo košarke LEDITA, ki bo vesela novih deklic letnik 2006 in mlajše … da bodo nekoč pod koši zastopale domžalske leditke!

ŽKD Ledita

Ledita_prvakinje_2 Ledita_prvakinje_3 Ledita_prvakinje_4 Ledita_prvakinje_5 Ledita_prvakinje_6 Ledita_prvakinje_7 Ledita_prvakinje_8 Ledita_prvakinje_9 Ledita_prvakinje_10 Ledita_prvakinje_11Ledita_prvakinje_12

 

 

 

Oglasno sporočilo