Kronika Policijske postaje Domžale od 8. 5. 2017 do 14. 5. 2017

0
2722

8. 5. 2017
VLOM V PODJETJE V IC TRZIN
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v IC Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do podjetja, kjer je preplezal žičnato ograjo ter tako prišel na dvorišče od koder je izvršil tatvino več kolutov cevi za talno ogrevanje. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 5.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

8. 5. 2017
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V RADOMLJAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v
čakalnici frizerskega salona, iz tam odložene torbice z vsebino, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je oškodovanka oškodovana za okoli 500 EUR.
V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

9. 5. 2017
TATVINA VRTNEGA PREKOPALNIKA NA DOBENU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtnega prekopalnika na Dobenu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrta, ob gospodarskem poslopju na Dobenu, odtujil vrtni prekopalnik. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za okoli 600 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

11. 5. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi dvokrilna balkonska vrata, vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil kuhinjske aparate. Z dejanjem je podjetje  oškodovano za okoli 4.500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

11. 5. 2017
KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA TER ZASEG OROŽJA
Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad partnerko in njenim sinom izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in
pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

12. 5. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti policijske postaje Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami pri varovanju javne prireditve na območju sosednje občine devetim kršiteljem zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelje uvedli hitri postopek.

13. 5. 2017
PRIJET PRI TATVINI NA VIRU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini mobitela na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je stari znanec policistov prišel v trgovino in iz police izvršil tatvino mobitela ter zbežal iz trgovine. To je opazil varnostnik, ki je stekel za njim in ga pred trgovino ujel.
Storilec na kraju ni upošteval zakonitih ukazov varnostnika in se je z njim prerival, vendar ga je varnostnik obvladal in pridržal do prihoda policistov. Zoper njega sledi KO na pristojno sodišče. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja ukazov varnostnika.

13. 5. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Radomljah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je povzročiteljica tudi telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v KC LJ (zadobila je lažje telesne poškodbe).

14. 5. 2017
TATVINA ORODJA V STUDENCU PRI KRTINI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja v Studencu pri Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec prišel v odklenjeno garažo pri hiši in iz nje izvršil tatvina dveh motornih žag, električnega vrtalnika in varilnega aparata. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).
Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov  pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo