Trojna zmaga v Crikvenici

0
1588

Gorski kolesarji Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek, Luka Tavčar in Jure Belak so ugnali vse tekmece na maratonu v Crikvenici, ki je štel za hrvaški pokal. Po 72 kilometrih je z dobrim dvema minutama za Hribovškom v cilj prišel Tavčar, nekaj kasneje pa še Belak. Na dirki je bil še en Kamničan, Rajko Novak med veterani ni prišel do cilja.

»Ker sem progo že poznal od lani in mi je kar pisana na kožo, si nisem delal nekega pritiska, upal pa sem samo na dobre noge. Morali smo opraviti z 72 kilometri in nekaj več kot 1600 nadmorske višine. Po startu je sledili dolg klanec s 1000 višinskimi metri po zelo grobem razpotju. Kar kmalu sva ostala samo z Lukom sama. Ves čas sva držala visok ritem. Na prvem spustu sem že naredil manjšo razliko, a sem na koncu tega staknil defekt. Kar se je dalo hitro sem popravil in se podal v lov za Lukom. Po skoraj treh urah dirkanja sem ga na zadnjem spustu dohitel, ki pa je ravno dobil defekt na zadnjem kolesu. Tako sem v cilj pripeljal prvi in se veselil absolutne zmage na dolgi trasi.
S tekmo sem zadovoljen in je lepa popotnica na bližajoči maraton na Braču,« je bil izčrpen Hribovšek.

»Po odprtju dirke smo se hitro spredaj znašli jaz, Jure in Boštjan ter si s složnim sodelovanjem priborili nekaj prednosti pred zasledovalci. Po dobri uri vzpona je sledil prvi tehnični spust, kjer je Boštjan odlično vozil in napravil razliko, a imel tudi nekaj smole in staknil defekt. Vodstvo sem tako prevzel jaz in ga držal do zadnjega spusta, kjer sem gumo prerezal tudi sam in vodstvo vrnil Boštjanu. Dirka je bila zanimiva do konca, lep pa je tudi nov ekipni uspeh s povsem Calcitovskimi stopničkami,« je dodal Tavčar.

»Že po nekaj kilometrih smo ostali sami z Boštjanom in Lukom spredaj. Luka je zastavil hud tempo in sem zaostal, potem pa cel maraton odpeljal sam v svojem, ne najhitrejšem ritmu. Dvakrat sem ’flikal’ gumo, enkrat pa se v enem križišču spustil v napačen spust in potem “veselo” nazaj gor. Ampak rešil sem 3. mesto,« je razložil Belak.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo