oTo družinski kolesarski praznik občine Lukovica

0
2371

V soboto 27. maja je bilo na športnem igrišču v Šentvidu zelo živahno. Med tem, ko so nekateri še zaspano gledali iz svojih postelj, spet drugi že bili pri jutranji kavici, so  organizatorji prvega oTo družinskega praznika v Lukovici, že pripravljali vse potrebno za izvedbo le tega.
Športno društvo Peleton-Slo je tokrat pripravil res zanimiv in pester kolesarski dan za vse udeležence, saj je k sodelovanju povabil še mladinski klub STIK, ki je poskrbel za različne delavnice za najmlajše. Pripravili so dve progi, najkrajšo 1 kilometer dolgo za najmlajše, na katero so se na progo podali z poganjalčki in 10 kilometrov dolgo družinsko krožno kolesarsko progo. Start obeh je bil pri kulturnem domu Antona Martina Slomška in za prvič se nas je zbralo preko 200 navdušenih kolesarjev. Tako najmlajši  kakor starejši so progo odpeljali  brez težav in tudi brez poškodb in okvar.
Vsak udeleženec je prejel medaljo. Tisti učenci OŠ Janka Kersnika, ki so uspešno opravili izpit za kolesarje, so prejeli še kolesarske izpite.
V družabnem delu, ki ga je povezoval Leon Andrejka, ki mu šport ni neznanka, so se nam predstavili poleg organizatorjev še kotalkarice kotalkarskega kluba Pirueta in navijaška skupina Sovice OŠ Janka Kersnika Brdo. Popeljali smo se tudi z narobe kolesom. Da boste razumeli, za kaj se gre, vam razložim kakšno je. Ko krmilo zavrtiš v desno, se kolo obrne v levo in poganjaš ga vrteč se gonilke  nazaj. Enostavno bi dejali, a žal nikomur ni uspelo prepeljati 8 metrov in osvojiti bogate nagrade. Očitno bo treba še veliko vaje. Poleg tega kolesa smo lahko preizkusili celo paleto novih takšnih in drugačnih koles, ki jih je predstavila trgovina Moto set in na splošno smo se imeli dobro, saj nam je bilo naklonjeno tudi vreme. Tako kakor smo prišli, smo tudi odšli na koncu prireditve s kolesi, kajti z njih je pogled na okolico veliko lepši in dolgotrajnejši. Zagotovo pridemo s kolesi tudi na drugi oTo družinski praznik v Lukovico.

 djd      

 

 

Oglasno sporočilo