Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29.5. do 4.6.2017)

0
2954

29.5. 2017
TATVINA KOLESA V ŠMARCI
Na PP se je zglasila občanka in prijavila tatvino sinovega kolesa. Ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil moško kolo črno sive barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

30.5.2017
KOLESARJU IZSILIL PREDNOST
Policisti PP Kamnik so bili poslani v Zdravstveni dom Kamnik, kjer se je zglasil kolesar, ki se je poškodoval v prometni nesreči. Ob prihodu na kraj ugotovljeno, da je kolesar vozil po kolesarski stezi Ljubljanske ceste v smeri Kamnika. Ko je prispel do križišča Ljubljanska cesta – Ul.Matije Tomca, mu je v tistem trenutku nasproti pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila, kateri je zavijal levo in mu izsilil prednost. Neznani voznik se je zaustavil in nudil pomoč, vendar je kolesar pomoč zavrnil. Po tem se je voznik osebnega avtomobila odpeljal neznano kam. Kasneje je kolesar začutil bolečine pod kolenom in poiskal zdravniško pomoč v Kamniku. V kolikor bo izsleden voznik, sledi ustrezen ukrep.

PRETEP MED SOSEDAMA
OKC Ljubljana je patruljo PP Kamnik napotil v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika od koder je poklical občan in prijavil, da je soseda prišla v njihovo hišo in razgrajala. Tolkla je po oknu in po vratih ter ga žalila. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema sosedama. Pri tem je ena soseda z roko udarila drugo za uho in jo zmerjala. Nato je besna soseda svojo jezo znesla še nad sosedom in ga prav tako zmerjala in pljunila. Zoper kršiteljico izdan plačilni nalog za kršitev javnega reda in miru.

31.05.2017
TATVINA KOLESA V KAMNIKU
Občan Kamnika je poklical na OKC Ljubljana in povedal, da na parkirišču pred Zdravstvenim domom Kamnik opazuje nekega moškega, starega okoli 35-40 let, kateri po parkirišču probava če so vozila zaklenjena, nato pa je pri šolskem centru odklepal neko kolo in se bo odpeljal. Na kraju je patrulja neposredno zaznala storilca, kateri je na kraju poskušal prerezati ključavnico ženskega mestnega kolesa. Slednji je po tem, ko je opazil policista, pričel bežati v smeri Šolske ulice kjer je bil prijet in povabljen na Policijsko postajo Kamnik, kjer je bil z njim opravljen razgovor. Zoper njega sledi kazenska ovadba

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KOMENDI
Patrulja PP Kamnik je bila poslana v Komendo, kjer je neznani voznik trčil v avtobus in odpeljal naprej v smeri Cerkelj, brez da bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Na kraju je patrulja ugotovila, da je prišlo do oplaženja NN voznika z vozilom Audi, črne barve in avtobusom, katerega je vozil oškodovanec. Na avtobusu so bili potniki, vendar nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je mat. škoda za okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

01.06.2017
TATVINA PRIKOLICE NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
Na policijski postaji se je zglasil občan in prijavil tatvino priklopnega vozila. Policisti so ugotovili, da je oškodovani občan tega dne ob 4.00 parkiral priklopno vozilo znamke Humbaur na makadamskem parkirišču na kamniški obvoznici. Ob 8 uri se je vrnil na mesto in ugotovil, da je neznani storilec v času med 4 in 8 uro odtujil priklopno vozilo last oškodovanca. Nastala je mat. škoda za okoli 1500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

VINJENI VOZNIK V MOSTAH
Patrulja PP Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal da ima vinjeni voznik 1,32 mg alkohola v litru izdihanega zraka.
Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper vinjenega voznika sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

02.06.2017
TATVINA RADIJSKE ANTENE Z VOZILA
Na PP se je zglasila oškodovanka in prijavila tatvino radijske antene z njenega osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili da je neznani storilec v času med 10:20 in 11:20 uro z osebnega avtomobila VW Polo odtujil radijsko anteno, katero je zamenjal z drugo poškodovano. Nastala materialna škoda za okoli 30 eur, prijaviteljica podaja prijavo zaradi uveljavljanja škode na zavarovalnici in ne podaja predloga za pregon. Sledi poročilo na odt.

VINJENI VOZNIK V KAMNIKU
Patrulja PP Kamnik je imela v postopku voznika osebnega avtomobila kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,73 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper vinjenega voznika sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

03.06.2017
PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
Na PP je prišla občanka in prijavila prometno nesrečo v kateri se z drugim udeležencem ne moreta dogovoriti o krivdi. Policisti so opravili ogled kraja, ogled obeh udeleženih vozil in opravili razgovor z obema udeležencema. Ker ni bilo mogoče ugotoviti dejanskega stanja, izjavi udeležencev pa se razlikujeta bodo policisti o prometni nesreči napisali uradni zaznamek.

04.06.2017
S KOLESOM ZAPELJAL V UDARNO JAMO PRED BLOKOM V KAMNIKU
Policisti PP Kamnik so bili poslani na ulico v Kamniku, kjer je pred stanovanjskim blokom kolesar zapeljal v jamo in padel ter se pri tem poškodoval. Na kraju je patrulja ugotovila, da se je kolesar peljal v smeri doma, pri tem pa zapeljal v udarno jamo in nato preko jaška, kjer je padel. Pri tem je zadobil poškodbo kolena. Zdravniško pomoč je iskal sam v ZD Kamnik. O dogodku bodo policisti napisali uradni zaznamek.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo